реклама

реклама

Роботу журналістів в гарячих точках та умовах підвищеної небезпеки обговорюють зараз на семінарі в Черкасах, що проходить у приміщенні ГО «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій» (ТРЦ Хрещатик-Сіті, мінус 2 поверх). Обговорення відбувається за участі відомих київських журналістів і експертів.

Зокрема, журналіст ТСН Євгенія Цвєтанська свої відрядження в зону бойових дій на Схід України вже роботою не вважає. Каже – це вже частина її життя, бо навіть у вільний від роботи час та у вихідні зідзвонюється з бійцями, дізнається про стан справ на передовій, вислуховує їх.

– Військовій журналістиці мені довелося вчитися вже по ходу роботи. Зрозуміло, що ні психологічної, ні медичної підготовки спочатку не було. Отримала таку підготовку вже згодом. Робота в АТО поставила ряд питань: чи можна вірити телефонним дзвінкам солдатів, чи можна інформувати про брак зброї у наших бійців. На початку війни ми справді могли працювати за телефонними дзвінками, та згодом їх стало більше, тож тепер слід познайомитися з людиною особисто, перш ніж давати її коментар. Також важливо не показувати позиції наших бійців у сюжетах. Взагалі ж, в зоні АТО все в нас тримається на особистих контактах. Я, зокрема, там познайомилася з дуже великою кількістю людей, що дуже допомагає в отриманні ексклюзивної інформації. Та й поїздки в зону АТО вже перестала сприймати як роботу, бо це частина життя і ми вже навіть волонтерством там займаємося, – ділиться досвідом столична журналістка.


Вона дає деякі поради щодо роботи в зоні АТО: знати правила перетину блок-постів, не конфліктувати, періодично видаляти з телефону всі фотографії, не брати в руки зброю (журналістська зброя - мікрофон) та не сідати на камеру в броньовані військові машини.


Має журналістка ТСН і свої трофеї. Так, у її сумочці знайшовся шеврон бойовиків, медаль «сталеві яйця». Це медаль, що була в кишені затриманого російського капітана Єрофеєєва. Він збирався дарувати цю медаль якомусь бійцю, проте наші сапери вивчили цю річ і з’ясували, що її бойовик ще застосовують для зняття розтяжок.


Тепер медаль «сталеві яйця» є частиною музею АТО, що в редакції ТСН.

– Цей музей предмет нашої гордості. Ми збираємо колекцію шевронів, а також привозимо з передової речі, що розповідають про конкретних людей. 25 червня наша виставка буде експонуватися в «Мистецькому арсеналі», – зазначила Євгенія Цвєтанська.

Семінар для черкаських журналістів триває. Участь – безкоштовна, тож організатори пропонують долучатися.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100