реклама

реклама

Унаслідок учорашньої пожежі в Черкаському обласному музично-драматичному театрі глядацьку залу знищено вогнем, але театр не припинятиме своєї роботи, повідомив у інтерв’ю «Прочерку» директор установи Володимир Осипов.

Як пояснив Володимир Олексійович, міський голова Черкас Сергій Одарич запропонував театрові, поки відбуватиметься його відновлення, виступати або в одному із кінотеатрів («Салют» чи «Україна»), або в міському Будинку культури ім. Івана Кулика (колишній клуб тютюнової фабрики). Був варіант залучити й сцену Центру підвищення кваліфікації державних службовців (колишній Будинок політосвіти). На думку пана Осипова, найзручніше було б поки що виступати на сцені міського Будинку культури.

– Ми з колективом сьогодні обговорили, як театр житиме далі, – зазначив Володимир Олексійович. – З 23 липня працівники театру йдуть у відпустку. До того часу, думаю, нам удасться попрацювати за передбаченим репертуаром, але на іншому майданчику. Ми завтра проведемо оперативне засідання з директором Будинку культури ім. Івана Кулика, погодимо всі технічні моменти (треба просушити нашу апаратуру, яка намочилася під час гасіння пожежі, тощо). Думаю, що вже в неділю дитячу виставу театр покаже.

Крім того, як тільки це стане можливо, театр продовжуватиме демонстрацію вистав у так званому камерному форматі – на самій сцені театру (й до цього частину п’єс актори грали в безпосередньому наближенні до глядачів, яких розміщували просто на сцені). Коли в 2006 році в театрі відбувався ремонт, всі вистави відбувалися саме в такому форматі. Зараз доведеться тільки додатково розв’язувати питання з організацією входу глядачів.

– Ми планували відкривати новий театральний сезон 17 вересня, але тепер, вочевидь, доведеться переглянути наші плани, – зазначив директор.

Разом із тим, відбудову театру не відкладатимуть на потім. На переконання Володимира Осипова, в передбачений раніше план реконструкції театру буде внесено корективи з тим, щоб до зими зробити якомога більше для його відновлення.

– Думаю, що принаймні буде відновлено дах театру, який провалився над глядацькою залою, – зазначив директор. І додав, що такі плани наразі озвучено на словах, але офіційних рішень влада поки що не ухвалила.

Наразі в Черкасах діє штаб облдержадміністрації з ліквідації наслідків пожежі в обласному музично-драматичному театрі. Чергове засідання має відбутися сьогодні о 18.00.

Відбувається підрахунок збитків, яких завдала пожежа. Хоча до комп’ютерної техніки театру доступу поки що немає (відбувається просушування приміщень), про порядок сум можна судити, як кажуть, на око.

– Найбільше збитків завдано глядацькій залі. Якщо відштовхуватися від тієї суми, яку було витрачено в 2006 році на її реконструкцію, то це на той час дорівнювало 5 мільйонам гривень. Крім того, треба врахувати вартість знищених перекриттів стелі, – зазначив Володимир Осипов. – Інші приміщення, на щастя, практично не постраждали. Фойє під час гасіння залило водою, попсовано штукатурку, але другий і третій поверхи готували до майбутнього ремонту, тому там ще задовго до пожежі демонтували паркет, світильники, зняли штукатурку і стелю.

Зараз працюють помпи, які відкачують воду, що натекла в підвальні приміщення.

Діє слідство: працівники МВС і прокуратури опитують працівників театру, щоб з’ясувати причини пожежі.

реклама

Коментарі  

 
+2 #7 Ага 03.07.2015 11:21
Цитую roll:
Оптиміст.Ще може статись,що вій стане винен в пожежі.У нас все буває.

Так оно и есть, ведь правоохранителя ми внесено данные в реестр по статье "недотримання правил пожежной безпеки, що спричинило тяжки наслидки", что в принципе подразумевает ответственность руководителя, об умышленных противоправных действиях речи нет
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #6 черкассы 02.07.2015 17:32
Цитую roll:
Оптиміст.Ще може статись,що вій стане винен в пожежі.У нас все буває.


Легче всего обвинить руководителя, но собака не там зарыта ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+23 #5 зритель 02.07.2015 17:31
Успехов Вам, удачи и скорейшего восстановления театра! Держитесь!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #4 коллеги 02.07.2015 17:16
Цитую roll:
Оптиміст.Ще може статись,що вій стане винен в пожежі.У нас все буває.


Спасибо директору за оптимизм и уверенность в завтрашнем дне. Не останавливайтес ь и держитесь!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #3 roll 02.07.2015 15:39
Оптиміст.Ще може статись,що вій стане винен в пожежі.У нас все буває.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+36 #2 Борис Юхно 02.07.2015 15:17
Якщо вже сталося, то нема сенсу робити все як було. Театр треба робити таким, як планували до того, як він став спрощеною "коробкою". Фасад перебудувати під класичний варіант. На фоні загальних витрат це вже не робить погоди. Тільки не так як філармонію - 17 років. А допомогти розгрібатися треба толокою. Кому подобається - суботником. Хай би дирекція щось озвучила з цього приводу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #1 Жінка 02.07.2015 15:07
Горе велике, але хто винен?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100