реклама
Sucurity Police

реклама

Воїни Збройних сил України, котрі були звільнені в запас у цьому році, матимуть можливість першочергового вступу. Про це сьогодні під час прес-конференції, присвяченій вступній кампанії 2015 року, повідомив директор департаменту освіти і науки Черкаської облдержадміністрації Валерій Данилевський.

Однак хвилі демобілізації, під час яких у запас відправилось багато потенційних студентів, припадають на кінець травня, червень та липень нинішнього року. Таким чином, ці люди не мали змоги скласти ЗНО.

– Скоріш за все, буде прийнятий нормативний акт, який дозволятиме демобілізованим солдатам вступати до ВНЗ за конкурсом атестатів без результатів ЗНО, – висловлює припущення Валерій Данилевський.

Крім солдатів, пільги також матимуть діти чорнобильців, діти-сироти та діти воїнів АТО. Також додаткові бали при вступі отримають учасники шкільних олімпіад і Малої академії наук.

Діти-переселенці мають перевагу лише в тому, що їм дозволено екстерном скласти підсумкову атестацію. Також для таких дітей встановлено додаткові терміни проходження ЗНО.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #2 Роман 04.07.2015 20:21
От не знаю, чи то пан Данилевський не читав затверджені МОНУ Умови прийому і відповідне законодавство, що стосується вступу, чи то кореспонденти ради «красного слівця» спотворили його слова... Не знаю, що й думати... «Скоріш за все, буде прийнятий нормативний акт...» - От як буде прийнятий, тоді й буде про що говорити, а так, виходить, що вводите в оману абітурієнтів. Вони ж прийдуть до приймальної комісії зі словами «Данилевський сказав», а приймальна комісія не може керуватися словами хоч Данилевського, хоч Петревського, хоч кого ще, лише відповідними нормативними актами. На сьогодні, на скільки мені відомо, демобілізовані можуть складати іспити у вузі замість ЗНО. А це аж ніяк не «конкурс атестатів». І вступ для них на загальних підставах.
Крім того, додаткові бали отримують лише ПРИЗЕРИ (1, 2 і 3 місце) ВСЕУКРАЇНСЬКОГО етапу олімпіад і призери (1, 2 і 3 місце) захисту робіт МАН. Ніяких балів учасники ніяких олімпіад і не призери МАН не отримують.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 звільніть 03.07.2015 18:24
Звільніть область від цього .... данилевського..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100