реклама
Sucurity Police

реклама

Не менше 50 мільйонів доларів інвестицій обіцяють привести на Черкащину фахівці Української бізнес-асоціації, які цьогоріч організовуватимуть Міжнародний інвестиційний форум «Черкащина – 2015». Таку обіцянку під час сьогоднішньої прес-конференції озвучив президент бізнес-асоціації, шеф-редактор українського російськомовного видання «Бизнес» Володимир Чеповий.

Фото Галини Березенко

Фото Галини Березенко


За словами голови Черкаської облдержадміністрації Юрія Ткаченка, цьогорічний форум має стати не таким «штампованим», яким він був у попередні роки. Заради цього його дуже ретельно готуватимуть. Буде визначено, якого саме інвестора хотіли б бачити на Черкащині, і, відповідно, в якому напрямку слід спрямувати головні зусилля. Крім того, необхідно продемонструвати успіхи в боротьбі із рейдерством, податковими зловживаннями, корупцією.

За словами Володимира Чепового, який родом із Черкас, бізнес-асоціація давно і плідно працює з Міжнародним центром реформ Міхеіла Саакашвілі, а тепер – і з Одеською облдержадміністрацією. Але робота з Черкащиною матиме свою особливість: потрібно буде показати, що українці, які тут живуть, самі, без зовнішньої допомоги, роблять усе, щоб зробити свій край інвестиційно привабливим.

Незабаром має з’явитися спецвипуск тижневика «Бизнес», цілком присвячений Черкащині. В ньому будуть представлені як приклади ефективної роботи бізнесу на Черкащині, так і найперспективніші проекти, в які інвестори зможуть вкласти свої кошти. Крім спецвипуску тижневика, має бути видано спеціальний каталог. Також фахівці бізнес-асоціації беруть на себе спілкування з урядовими структурами і можливими учасниками форуму. Не останні надії покладають на бізнесменів-переселенців із Донбасу, які шукають можливості для вкладення своїх коштів, і частина з них уже мають позитивний досвід співпраці з Черкащиною.

Перший етап форуму, запланованого на 18 вересня, має відбутися в Києві. Після цього ті підприємці, які зацікавляться перспективами інвестування в Черкащину, зможуть виїхати на місця.

– Раніше організацією бізнес-форумів займалася влада, – зазначив Юрій Ткаченко. – А не секрет, що довіра бізнесу до влади – не надто висока, цю довіру ще треба завойовувати. Тому-то ми й вирішили залучити професіоналів – команду видання «Бизнес».

Співпраця з «Бизнесом» після бізнес-форуму має продовжитися. Завдання цієї співпраці – так налаштувати механізм роботи з інвесторами, щоб у подальшому будь-який підприємець, який бажає вкласти кошти в Черкащину, міг легко знайти цікавий для себе проект, а автори проектів, відповідно, мали можливість підшукати для нього інвесторів.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1   09.07.2015 19:10
Цьогорічний бізнес-форум має пройти не так, як завжди. Він пролетить як ніколи!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100