реклама
Sucurity Police

реклама

Міська влада розпочала черговий етап боротьби із виплатою заробітних плат «у конвертах». Цього разу за допомогою соціальної реклами. У місті з’явилося 10 біг-бордів, на яких зображений чоловік похилого віку і напис «Зарплата в конверті – незабезпечена старість». Про це повідомляє прес-служба міськвиконкому. Крім того,  міська влада закликає черкасців «вимагати у своїх роботодавців виплачувати легальну зарплату».

Через соціальну рекламу мерія прагне показати черкасцям, які отримують зарплату поза касою, що на них може чекати в пенсійному віці.

zp

—  Oтримуючи зарплату «у конверті», працівник наражає себе на незабезпечену старість. Тому і люди, і роботодавці мають усвідомити, що вони неабияк зацікавлені виплачувати й отримувати офіційну заробітну плату. Адже в такому випадку роботодавці не потрапляють в когорту «мінімізаторів» і їм не докучатимуть перевірками, а працівник матиме гарантію, що отримає у подальшому нормальну пенсію, — говорить заступник директора департаменту бюджетної політики мерії Олексій Педаш.

За його словами, фіскальні методи – перевірки, виклики «мінімізаторів» — не завжди допомагають. Тому вдалися до соціальної реклами. Він переконаний, що в цій ситуації має бути третій «гравець», а саме працівник, який повинен вимагати від роботодавця виплачувати йому офіційну зарплату.

Крім того, проблема виплати заробітної плати «в конвертах» має неабияке значення для бюджету Черкас, 80% якого формується за рахунок податку на доходи фізичних осіб, що сплачують суб’єкти підприємницької діяльності із заробітної плати своїх працівників. За попередніми оцінками фінансистів, через виплату зарплати «у конвертах» міський бюджет щороку втрачає 80 млн. грн. Це майже піврічний бюджет утримання (виплати заробітних плат лікарям, оплати за комунальні послуги лікарень і поліклінік) галузі медицини Черкас.

Як повідомляє в.о. начальника відділу комунікацій та зв’язків з громадськістю МВК Ірина Коваль площі для біг-бордів надані безкоштовно, а на поклейку та виготовлення витратили близько 4 тис. грн.

реклама

Коментарі  

 
+1 #6 Роман 28.07.2011 17:29
Кстати, рекламу уже за*** вот тут http://ckdesign.org.ua/2011/07/27/socialka-zarplata-v-konverte/
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 5 копійок 28.07.2011 08:00
Ню-ню, після прийняття пенсійної реформи, я, як працівник, в першу чергу зацікавлена отримувати в конверті. Який сенс усе життя платити видатки у пенсійний, якщо працювати прийдеться до 55 років, а потім отримати мінімальну пенсію, якщо доживу. Ті 600-700 грн. що зараз ідуть на податки краще відкласти гарантовано собі на запезпечену старість. А державній МММ не вірю. Не розумію, невже до клерків набирають самих недолугих. Чи у них совісті немає таке людям
пропонувати? І взагалі, яку додаткову вартість створюють усі наші чиновники, щоб навчати нас як забезпечити собі старість? Я ж не навчаю лікаря, як лікувати. Як втомив цей броунівський рух владних ледяцюг: то плутаються під ногами з перевірками, то лізуть з тупими порадами. Ох розізлете ви наш народ, скрутимо велику дулю вам, а не податки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 nittka 27.07.2011 23:19
хм...Пусть пугают не(за)безпечною молодистю... так как с нашими официальными заплатами выжить просто невозможно, о старости речь уже не идет.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #3 Дмитро 27.07.2011 15:56
супер !

соц. реклама
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 живу как могу 27.07.2011 15:28
працівник, який повинен вимагати від роботодавця виплачувати йому офіційну зарплату.

Ха, пойди и вымоги. Хотел бы видеть того умника. Это как отстранить от работы выпившего. Нет механизма вымогать
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Ванья 27.07.2011 15:27
Та не небезпечною, а НЕЗАБЕЗпеченою, розумахи..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100