реклама

реклама

"Швидка допомога" не фіксує стрімкого зростання викликів через спеку. Але до лікарень потяглися люди із хронічними захворюваннями

"Швидка допомога" не фіксує стрімкого зростання викликів через спеку. Але до лікарень потяглися люди із хронічними захворюваннями

Спека особливо небезпечна для людей із серцево-судинними захворюваннями. Ліки, котрі регулярно вживає людина, у спекотну погоду можуть навіть завдати шкоди.

- Днями до мене звернувся хворий, який в суботу втратив свідомість, - розповідає «Прочерку» головний лікар Обласного кардіологічного центру Світлана Журба. – Він переніс інфаркт і вживав ліки від підвищеного тиску. Однак через перегрівання йому стало погано. Замість того, щоб поміряти тиск, прийняв нітрогліцерин. Тиск упав так, що людина знепритомніла.

Нині, за словами Світлани Василівни, хворих у кардіоцентрі побільшало. Особливо тих, що мають ускладнення:

- Зросла не стільки загальна кількість інфарктів, скільки кількість складних інфарктів. Таких хворих до нас направляють з районів, часто й самі виїжджаємо санавіацією.

Спрогнозувати, як може позначитися висока температура на організмові, важко. В одних тиск може підвищуватися, в інших – навпаки, різко знижуватися. Через те, що людина пітніє, в неї згущується кров. Це може спровокувати утворення тромбів, а ті в свою чергу – викликати інфаркти й інсульти.

- Потрібно якомога більше пити, відмовитися від роботи на городі в спекотну пору. Тим, у кого артеріальна гіпертензія, взагалі не можна працювати в нахиленому положенні. Всю роботу на вулиці ліпше перенести на ранкові години, - радить фахівець.

Тим же, в кого є проблеми з тиском, треба регулярно його міряти й консультуватися у лікаря.

Заступник головного лікаря з медичної роботи Станції швидкої допомоги м. Черкаси Наталія Хомченкова відзначає: стрімкого зростання кількості викликів не спостерігається.

- Узимку в нас загалом більша кількість випадків. Діти забирають стареньких батьків із сіл, а їм нерідко стає погано. Додаються ще й респіраторні захворювання. Утім за останній період сплеск викликів припав на 24 та 25 липня. В неділю ми зафіксували 1 інсульт, а в понеділок – уже 4.

Як каже лікар, нині в Черкасах не фіксують випадків теплових чи сонячних ударів:

- Гадаю, черкащани більш сумлінно почали ставитися до свого здоров’я, - зауважує вона.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100