реклама
Sucurity Police

реклама

За 6 місяців 2015 року надходження плати за землю від платників міста Черкаси склали майже 50 млн грн.

Зокрема, юридичні особи сплатили майже 43 млн грн, – повідомляє в. о. начальника Державної податкової інспекції у м. Черкасах Максим Криштопа.

Власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичне перебування землі у власності або користування в поточному році.

Із 1 січня 2015 року плата за землю є складовою частиною податку на майно, до якого також входять транспортний податок та податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

ДПІ у м. Черкасах звертає увагу власників землі і землекористувачів-юридичних осіб та громадян на своєчасність розрахунків із бюджетом, адже кошти у вигляді земельного податку та орендної плати за землю спрямовуються до скарбничок місцевих громад на їхній розвиток та вирішення соціально-економічних питань, повідомляють у Державній податковій інспекції у м. Черкасах.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100