реклама

реклама

Мешканці села Холоднянське на Черкащині зуміли відстояти свій сквер. Коли місцева влада вирішила провести там санітарну чистку, селяни стали на захист дерев. Вони звернулися до екологічної інспекції, яка з'ясувала, що вирубку проводять незаконно, розповідають журналісти телеканалу «Інтер».

  Цей сквер у Холоднянському розбили наприкінці шістдесятих. Місцеві мешканці розповідають: саджанці звозили з усієї України зокрема і деревця рідкісного платана східного. Та за півстоліття частина насаджень всохла. Тож люди звернулися до сільради з проханням звільнити від них зону відпочинку. Однак під вирубку чиновники намітили і здорові дерева,скаржаться селяни.

Віра Карпенко, жителька села Холоднянське:

- Ось, наприклад, оцей платан, сусідки вийшла, каже: "Що ви робите?!" Хотіли намічать зрізать. Вони кажуть: "Це сухе дерево". Яке ж сухе , це ж платан.



Сільський голова переконує: які дерева спилювати - визначали фахівці-лісівники.

Олександр Совгиря, сільський голова Холоднянського:

- Лісничий зробив вимітку дерев по всьому Холоднянському: де в ярах , де сухе … бо я не фахівець. Я не перещитував : Їх 126 чи 129, я не рахував це.

Та попри всі аргументи керівника села люди поскаржилися в обласну еко-інспекцію. Вона провела перевірку і встановила: понад сотню каштанів, дубів і платанів в Холоднянському вирубали незаконно. А винен сільський голова.

Микола Клименко, начальник ГУ екологічної інспекції в Черкаській області:

- Ці зелені насадження знаходяться у межах населеного пункту, то він знесення повинен погодити з управлінням охорони навколишнього середовища - він не погодив. Він приїжджав і просив управління , щоб вони задніми числами підписали йому акти. Управління відмовило йому.

Екологи порахували - збитки від вирубки дерев становлять 14 тисяч гривень і сплатити їх має сільский голова. Усі матеріали вони передали на розгляд до природоохоронної прокуратури.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100