реклама
Sucurity Police

реклама

За січень-червень 2015 року до бюджету Пенсійного фонду в Черкаській області з різних джерел надійшло 4,1 млрд грн, що дало можливість стабільно профінансувати пенсійні виплати. Про це повідомила начальник головного управління Світлана Зінник на колегії за підсумками роботи органів Фонду в області в першому півріччі цього року.

Засідання відбулось за участі заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Віталія Коваля, директора департаменту фінансів облдержадміністрації Наталії Кравченко та голови Федерації профспілок області Петра Шевченка.

Надходження власних коштів від платників регіону до пенсійного бюджету за півроку зросли. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року власних коштів надійшло на 129,4 млн грн більше, і вони становлять 1 713,1 млн грн. Планові показники платежів, які адмініструє Пенсійний фонд, за січень-червень виконано майже на 130%, зазначають у Головному управлінні Пенсійного фонду в Черкаській області.

За словами начальника управління платежів до пенсійної системи та захисту прав застрахованих осіб Світлани Богословської, це вдалося зробити за рахунок погашення боргів великих підприємств, які перебувають у процедурі банкрутства. За сприяння органів влади головне та підпорядковані управління проводять результативну роботу з цією категорією боржників, адже саме вони, як правило, мають фактично безнадійний борг зі сплати внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.

– Цьогоріч стягнуто заборговані кошти з ДП «Кам’янський спиртогорілчаний комбінат» – 328 тис. грн, КП «Кам’янське ВУЖКГ» – 87,3 тис. грн, КП «Чигиринське» – 382,9 тис. грн, – поділилася результатами роботи з наповнення пенсійного бюджету Світлана Богословська.

Незважаючи на те, що потреба в пенсійних коштах у регіоні об’єктивно збільшилася, працівники органів Фонду в області впоралися з новими вимогами часу. Так, за словами першого заступника начальника головного управління Анни Вовкогон, окрім поточних перерахунків і призначення пенсії, оформлено пенсійні виплати 67-ми членам сімей військовослужбовців, які загинули в АТО, проведено сім масових перерахунків пенсії. Забезпечено виплату пенсії за фактичним місцем проживання в області 65 пенсіонерам, які переїхали з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, 5 923 пенсіонерам – з Донецької та Луганської областей.

– Призначення пенсійних виплат відбувається у встановлені законом терміни, – підкреслила Анна Михайлівна. – У середньому одну пенсію ми призначали за 7,4 дня, а в минулому році – за 8,3 дня.

Утім, у майбутньому Пенсійний фонд планує проводити цю процедуру за 10 хвилин. На думку Світлани Зінник, це – вже найближча реальність. За півроку Пенсійний фонд України багато зробив для того, щоб підвищити якість обслуговування громадян, звести до мінімуму тривалість процесу призначення та перерахунку пенсії.

– Головне завдання, яке ставить перед собою Пенсійний фонд, – це створення центральної бази даних пенсіонерів і впровадження єдиної електронної системи призначення й виплати пенсії, що дозволить людині оформити її в будь-якому територіальному управлінні, незалежно від місця реєстрації чи проживання. Наразі управління в Золотоніському, Чигиринському районах та в м. Черкасах готуються долучитися до експерименту, в межах якого вже з 1 січня працюватимуть за новими вимогами, – наголосила начальник головного управління.

Звертаючись до присутніх на колегії начальників головного та підпорядкованих управлінь Пенсійного фонду Черкащини, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль зазначив, що обласна влада всіляко сприяє Фонду в області в питаннях наповнення пенсійного бюджету, розуміючи, що третина жителів регіону – це пенсіонери. Тому в своїй роботі необхідно постійно контролювати ситуацію на ринку праці, легалізацію заробітної плати та погашення заборгованості до бюджету Фонду платниками-боржниками.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100