реклама

реклама

Чому маємо не ту державу? У чому біда українського народу? Чи є вихід із кризи? Цим запитанням і присвячена низка доповідей круглого столу в Черкасах, на який прийшли представники науки та громадських організацій.

Науковці наголошували на гостроті політичного питання, а також на тому, що нинішня влада здійснює в Україні політику, спрямовану проти громадян.

Доктор історичних наук, професор Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького Віталій Масненко стверджує, що біда українського народу у тому, що ми маємо псевдоеліту.

– У нашій державі наявний елемент ізоляції між владою і суспільством. Те, що називають політичною елітою, не відповідає вимогам політичної культури. Наша еліта інша за етнокультурними ознаками. Влада ніколи не була українською, – зазначив пан Віталій.

Ініціатор круглого столу - заступник мера Черкас Любов Майборода

Ініціатор круглого столу - заступник мера Черкас Любов Майборода

Так гостро проблема постала через спрямованість нинішньої політики у радянську добу. За словами доктора історичних наук, професора Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького Юрія Присяжнюка, подібне відбувається у галузі освіти.

Кандидат історичних наук, громадський діяч Сергій Шамара заявив, що насамперед потрібно здійснювати культурну політику.

– Звернемось до культурної спадщини міста. У Черкасах за часів радянської влади знищено чимало пам’яток архітектури. А що зробила черкаська влада задля збереження і популяризації тих пам’яток культурної спадщини, які все ж таки уціліли? Якщо черкасці не знатимуть, де вони живуть, то Черкаси перетворяться на чергове поселення заробітчан, яким у гонитві за гривнею так немає коли замислитися, хто вони і куди йдуть. Або ми вкорінемо жителям, що живемо у місті з давньою історією, або погоджуємося на те, що ми ще одна віддалена гілка станції метро, щось на зразок Борщогівки. Нам є над чим задуматись, щоб з міста розбитих доріг Черкаси не перетворилося у місто розбитих душ.

kst2

Наприкінці круглого столу учасники прийняли відкритий лист до міського голови, у якому висловили своє занепокоєння ситуацією у місті.

реклама

Коментарі  

 
+4 #5 Холодний Яр 31.07.2011 11:43
Все ж таки є в Черкасах інтелигенція. Не всіх окумарив нащадок Остапа Бендера - міський голова з освітою "10 класів". Такі черкащани як професори Віталій Масненко, Володимир Шпак, Юрій Присяжнюк, Сергій Шамара - окраса нашого міста. Вони навчили сотні і тисячі студентів мислити і любити свою батьківщину, за що ми їм вдячні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 Матрос 31.07.2011 11:36
А де ж команда Нарека Казаряна? :P Як на "братську могилу" - привів всіх друзів і сам 12 фоток зробив.. А тут нецікаво? 8) 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Прихильник кулебяк 31.07.2011 11:34
У інтелегенції міста ситуація на Черкащині викливає занепокоєння. А у будівничих "МІСТА УСПІХУ" -навпаки - радість. Дебілізація міста продовжується. Головна фішка Дня Незалежості - ДАРМОВА МИСКА борщу з яловичих хвостів. А ще обіцяють роздавати качани кукурудзи та чіпси. Поспішайте, громадяни або правильніше аборигени..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #2 Критик-а 29.07.2011 22:07
А ЗАЧЕМ МОЛОДЕЖЬ, ЭТО ЖЕ СОСЕДИ ЛЮБЫ - ВОЗРАСТ СООТВЕТСТВУЮЩИЙ :lol: :lol: А МОЛОДЕЖ СВОЮ ПОЛИТИКУ ВИДЕТ И ЭТО ЕЙ НЕ ИНТЕРЕСНО,:lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Вадим 29.07.2011 16:52
Почему нет представителей молодежи?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100