реклама

реклама

Новий директор департаменту охорони здоров’я Черкаської облдержадміністрації Михайло Лобас розповів про напрямки подальшої роботи та строки її виконання під час колегії медиків.


– За освітою я – хірург, друга освіта – МВА, закінчив Міжнародний інститут бізнесу, – почав із розповіді про себе під час колегії Михайло Лобас. – Працював на різних посадах, пройшов шлях від санітара до лікаря. У фармацевтичній галузі – від медичного працівника до заступника генерального директора крупного дистиб’ютора. На державній службі працював в Українському медичному центрі сертифікації МОЗ України – від  заступника начальника відділу до гендиректора. Працював і в Державному експертному центрі заступником  директора, де відповідав за реєстрацію лікарських засобів. З травня на запрошення Юрія Олеговича (Ткаченка – голови Черкаської облдержадміністрації, – ред.) я обіймаю посаду радника.

Михайло Віталійович також перелічив основні напрямки, в яких доведеться попрацювати найближчим часом. Це – зміна системи охорони здоров’я та доступність медицини на основі векторів міністерства охорони здоров’я та уряду.

– Область має бути готова до реформ згори, часу на розкачування – мало, – наголосив Михайло Лобас.

Серед питань, які потребують нагального врегулювання, – проблема гемодіалізу.

– На цьому спекулюють усі, особливо перед виборами, – зауважив новопризначений директор департаменту охорони здоров’я. – Поставлена задача головою облдержадміністрації: повний розрахунок з компанією «Фрезеніус», а також виконання субвенції з обласного бюджету в сумі 8 мільйонів гривень на оплату послуги гемодіалізу. Є шість проблемних районів: Смілянський, Тальніський, Монастирищенський, Корсунь-Шевченківський, Шполянський та м. Умань, які не освоїли субвенцію. Розроблений алгоритм дій для того, аби законним шляхом розраховуватися з клінікою. Також створений зразок контракту з «Фрезеніусом». Пакет документів буде погоджений усіма відповідними структурами ОДА. Відразу хочу зауважити – вектор у ставленні до «Фрезеніусу» сьогодні змінився. Потрібно максимально використати досвід світового лідера, щоб налагодити надання допомоги пацієнтам, які потребують гемодіалізу.

Також необхідно підготувати на розгляд сесії обласної ради 28 серпня програму розвитку паліативно-хоспісної допомоги. Документ готовий на 90%. Запровадити на базі кардіологічного центру проект «Електронна лікарня». Йдеться про електронну реєстратуру й документацію пацієнтів, лабораторій тощо. Уся інформація при цьому буде прив’язана до швидкої допомоги. Розробити проект рішення про дольову участь міст та районів у придбанні відеолапароскопічної стійки з набором інструментів для обласної дитячої лікарні на суму 2 млн грн.

Уже через місяць у закладах має запрацювати інформаційно-аналітична система моніторингу та управління мережею закладів охорони здоров’я (ІАС), презентована на колегії в червні. Наразі пілотний проект планується реалізувати у 5-ти закладах – кардіологічному центрі, онкологічному та наркологічному диспансерах, обласній дитячій та клінічній лікарнях.

– Потреба в цьому давно назріла. Два тижні на впровадження і два тижні на тестову роботу, – зазначив пан Лобас.

Також він наголосив на тому, що потрібно організувати виїзну консультативну допомогу. Адже це – профілактика та раннє виявлення інфекційних, серцево-судинних, онкологічних захворювань. З вересня проект має запрацювати. Розрахунок необхідних ресурсів для цього вже проведений.

– Головним обласним спеціалістам необхідно підготувати аналітику по своїй галузі. Я не хочу бачити лише хороше. Покажіть мені проблеми, які вирішимо спільно, – сказав Михайло Лобач. – Ми маємо працювати швидко. Ухвалювати рішення й виконувати їх також швидко.

Як зауважують у департаменті охорони здоров’я Черкаської ОДА, очільник області схвалив запропоновану Михайлом Лобасом концепцію реформування медицини.

Нагадаємо, голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко зазначив, що кандидатура Михайла Лобаса погоджена із громадськістю. На вимогу активістів угода з ним укладена на півроку.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #17 Моня Ліберман 03.08.2015 14:24
Черкаські медики не ликом шиті. Особливо Стадник - вічний як "національние белорусские традиции".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #16 Ревізор 03.08.2015 14:18
Цитую незнайка:
ПОКАЗЫВАЮ-п СТАДНИК на посаде

Стадник - "крепкий орешек". За 12 років такого з Джуган намутили, що кожен день чекають прокурора :D :lol: :D .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #15 незнайка 03.08.2015 10:11
ПОКАЗЫВАЮ-п СТАДНИК на посаде
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #14 УЖАСТЬ 03.08.2015 09:48
Покажіть мені проблеми, які вирішимо спільно, – сказав Михайло Лобач. –
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #13 Таки да 03.08.2015 09:41
В обласній стоматполікліні ці прийом ведуть уже по європейськи. Це "предел мечты" приходити на 7 ранку' щоб роздобути талончик, за нормальну пломбу платити прямо в кабінеті і отримати гарантію при цьому. Чи не тому такі порядки, що стоматологи через мізерну платню змушені розриватися між роботою в державній і приватних клініках? І чому пацієнти змушені ні свт ні зоря добиратися на край міста, щоб якась хамовита тітонька спромоглася видати талончик пи цьому зневажливо поглядаючи на людей. Чи такі порядки скрізь? Що думає новий начальник медицини?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #12 незнайка 03.08.2015 09:35
Сема-з того бюджету вже так вымелы шо ТВ РАДА нэ транслюють в Чигирини
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #11 Аналітик 03.08.2015 08:55
Новий медик - колега губера по бізнесу.Медицина - наскрізь корумпована, не такі зуби ламали. Нічого хорошого не буде. Хіба що стане черговим мільйонером!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #10 Семен 03.08.2015 08:53
Фармацкобізнесм ен дійсно часу на розкрутку немає :P. За півроку вимете всі гроші з бюджету - і тільки ви його побачили!Поспіш айте робити фото на пам`ять :P :P :P :-x .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #9 Зіновій 03.08.2015 03:09
[quote name="Oles"]досвід показує, що новий начальник завжди починає з реформ.змін. Але , як правило, ці благі зміни затихають через пару місяців-- не вистачає коштів. вміння виконуючих і керуючмх. Ніхто не розуміє, що треба робити і для чого. А писанини і паперів у вік компютеризації добавиться неміряно.І все для блага хворого.Бідні хворі, хто би про них подбав.[/quot
Дуже влучно. Особливо - "ніхто не розуміє, що треба робити і для чого".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #8 Рамір 02.08.2015 17:20
Його не було ще вчора.
Нікому на вдасться реформувати труп.
:D :lol:
Час пішов,хто наступний?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100