реклама

реклама

Багаторічний жіночий колектив черкаських черлідерів – групу підтримки баскетбольного клубу «Черкаські Мавпи» – «розбавили» хлопці, інформує «Черкаський спорт».


16-річний Олексій черлідингом займається всього кілька місяців. Спочатку, каже хлопець, займався бойовим гопаком. Потім – спробував свої сили у черлідингу. Тоді, пригадує Олексій, й зрозумів, що хоче ним займатися. Нині вже має чим похвалитися.

– Спочатку було трохи страшно. Але прийшов, роззнайомився з дівчатами й одразу взялися до роботи. Дівчат по 55 кг підіймав, але, думаю, згодом підійматиму й більшу вагу. Заняття дуже гарно вплинули на мою фізичну форму. Гімнастика, яка дуже розвиває тіло, та всі акробатичні елементи – черлідинг поєднує все це, – говорить черлідер Олексій.


Ще один новачок – 19-річний студент Роман. У великий спорт юнак прийшов усього рік тому. Займався акробатикою й гімнастикою. Та найбільше, каже, до душі припав черлідинг. Все – через командну роботу. Тут, каже Рома, й м’язи працюють, й голова. Бо доводиться відповідати не лише за себе, а й за партнерок по команді.

– Я відповідаю за їхній підйом і приземлення. Щоб партнерка довіряла абсолютно. Я ляжу на підлогу, але її зловлю і вона може не хвилюватися. Нині працюємо над різноманітними підтримками. Мені це дуже цікаво. Кожне тренування – щось нове. Думаю, нова програма буде видовищною, – каже черлідер Роман.

Не натішаться такому командному поповненню й дівчата. Про чоловічу підтримку тут мріяли багато років. Тепер освоюють елементи, які раніше були не до снаги, каже Вікторія. Дівчина у команді – всього рік, та вже в основному складі.

– Більше нового вчимо, більше буде підтримок, кидків нових. Звісно, з хлопцями легше набагато. Бо ти знаєш, що він тебе спіймає, підстрахує, раптом що. Це дуже велика відповідальність. Спільну мову ми знайшли одразу. Зараз всі налаштовані на освоєння нової програми, – додає черлідер Вікторія.

До нового сезону черкаські черлідери вперше готуються за європейською програмою. Про неї дізналися від закордонних тренерів, кажуть спортсмени. Вони приїздили до Черкас напередодні з Європи. Вчили наших спортсменів не лише нових елементів, але й форматів подачі танцювальних постановок із залученням юнаків. Нову програму черлідери освоюють вже в оновленому складі. Працюють, каже їхній тренер Ірина Євченко, без вихідних. Адже таке чоловіче поповнення відкриває для черлідерів чимало перспектив.

– Ми зможемо набагато більше тепер і видовищніше показувати різні піраміди, підтримки. Три хлопці у нас є поки, але будемо дивитися ще, будемо кастинг проводити. Аби максимально укомплектувати всі склади та розширити нашу програму. Також напередодні ми нарешті створили Федерацію черлідингу в нашому мусіті. Тепер нас запрошують на різні чемпіонати не тільки в Україні, а й в Європі, –  розповідає тренер Ірина Євченко.

Нову програму черкаські черлідери планують презентувати вже восени. Обіцяють здивувати черкащан низкою акробатичних постановок, видовищними підтримками та новими членами команди.

реклама

Коментарі  

 
+4 #1 Ви про що? 02.08.2015 14:55
"Ще один новачок – 19-річний студент Роман. У великий спорт юнак прийшов усього рік тому" (с)
Черлідинг - це "великий спорт"?! Думаєте, що пишете?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100