реклама

реклама

 Слухаючи цього тижня публічні пояснення міського голови Черкас Сергія Одарича та секретаря міськради Олександра Радуцького на тему упорядкування МАФів, у колишнього заступника міського голови Павла Карася склалося враження, що він з міським керівництвом живе в абсолютно різних Черкасах. Про це він написав на своїй сторінці у «Фейсбуці».

– Керівник міста говорить так, немов він був у тривалому відряджені на станції Академік Вернадський в Антарктиді. Сергій Одарич немов і не міський голова, бо каже, що підпорядкований йому підрозділи щось не виконують. Але ж якщо підлеглі не виконують свої обов’язки, їх можна звільнити, винести їм догану… Щось мером зроблено? Ні! Якщо ж міський голова не можете керувати підлеглими і самоусуваєтесь, то треба просто йти з посади… – зазначає Павло Карась.

За його словами, проблема впорядкування МАФів вже існувала в 2006 році, коли Сергій Одарич став міським головою. І за весь цей час не зроблено нічого для її вирішення.

– Останні років 8 тільки й чую про якісь схеми та правила, які так і не народились… А проблема існує - МАФи стоять не там де повинні, вони мають жахливий зовнішній вигляд, там процвітає антисанітарія. А деякі підприємці просто закривають продавчиню на ключ на цілий робочий день і вона у відро справляє природні потреби. Це реальні факти. А ще ж ці кіоски торгують алкоголем невідомо якої якості причому цілодобово і під вікнами багатоповерхівок. Тобто проблем достатня і їх треба було вирішувати, щоб не загострювати ситуацію, – каже Павло Карась.

Виходить так, що МАФи з одного боку створюють незручність для громади, а з іншого забезпечують сотні робочих місць. І важливо, щоб і громада була задоволені, і продавці не втратили свої робочі місця.

– Насправді існує дуже простий спосіб вирішення даної проблеми: головний архітектор міста враховуючи пропозиції підприємців має зробити схему розміщення МАФів, вимоги до їхнього зовнішнього вигляду та санітарного облаштування. Підприємці, кіоски яких законно та згідно схеми розташовані в місті, мають привести свої споруди і їх гігієну до відповідних норм та укласти договір з містом на 5 років, бо це тимчасові споруди і землю під ними віддавати назавжди недоцільно. Ті ж МАФи, які не потрапили в схему, чи ніколи законно не розміщувались можуть вибрати інші місця. І ці місця слід обирати на конкурсній основі, наприклад, з 30% преференцією для існуючого об’єкту. І підприємці самі між собою в конкурентній боротьбі визначать, де буде чий кіоск, а чиновник має пропонувати підприємцям не місце торгівлі, а правила гри. Договір за результатом конкурсу також має бути укладено на 5 років. Тоді через цей термін всі підприємці вийдуть на прозорий конкурс і проблема буде вирішена назавжди, – переконує Павло Карась.

– У вас скепсис щодо цього? Декілька років тому з торгівлею квасом, кавунами та ялинками була ситуація подібна до сьогоднішнього стану з кіосками. Будучи директором департаменту економіки, це були мої повноваження (на відміну від МАФів, які є повноваженням департаменту архітектури). Все це було зроблено – затверджена схема розміщення, зовнішній вигляд, проведено прозорі конкурси. І ви бачите, що проблем зараз з торгівлею, наприклад, квасом, немає. Бо там немає корупції! – розповідає Павло Карась. – Прозора система, яка була мною започаткована працює досі - провели прозорий конкурс, підприємці прозоро позмагалися між собою, гроші пішли в бюджет. Нині мітингів навколо питання торгівлі квасом, кавунами чи ялинками немає. Бо хоч дехто пробував ставати до мене в чергу з проханням повпливати на місце продажу, та я всіх спрямовував на конкурс. Я ж як чиновник не влазив у питання виділення місць, бо не я вправі це визначати. Я прибрав з цього питання корупційну складову і те ж саме варто зробити з МАФами. А вся ця балаканина і обіцянки, що ми спостерігали цього тижня, – ознака політичної імпотенції нашого міського керівництва – що секретаря, що міського голови.

На переконання Павла Карася, більшість власників МАФів – адекватні люди, які сприймають реалії сьогодення і сприймають проблему. Та питання не вирішується, бо в місті просто треба міняти владу.

– Одарич за всі ці роки не вирішив проблеми. Не наблизився до вирішення цієї проблеми і секретар міськради Олександр Радуцький, який на сьогодні є фактичним керівником міста після самоусунення міського голови. І я вже не вірю, що вони щось таки зроблять, якщо досі не зробили. А вся справа в тому, що в цій темі просто має місце не інтерес територіальної громади, а особистий інтерес. Очевидно, комусь хочеться прибрати кіоск котрогось з підприємців і поставити там свій… – зауважує Павло Карась.

Згодом упродовження теми Павло Карась розмістив в соцмережі наступне повідомлення:

Читайте також: Павло Карась припускає, що радник голови ОДА Овчаренко помилився будівлею

реклама

Коментарі  

 
+4 #18 2015 04.08.2015 12:47
Якщо економікою керує гениколог, то получимо геморой
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #17 Патріот 04.08.2015 07:46
Карасю тільки бабки потрібні. Повернеться Оліник, Тулуб, Кузьмінський - Паша із задоволенням ....., платили б гроші.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #16 свій 04.08.2015 07:45
І що це за розумник такий - карась?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #15 ЛВВ 03.08.2015 15:31
Цитую вовченя:
Цитую ЛВВ:
А чого ж Карась забув назвати непотопляємого Савіна? Карась же знає, що головний архітектор ні кроку не зробить без благословіння Савіна. Також він знає, що не знявши Савіна, толку в місті не буде.

Дочого тут Савін? Знайшли цапа віддувайла! Йому , що куратор скаже то і робиться. А куратор у нього ХТО? правильно - Ільченко!
ОЙ, а П............. Оксаночка суми з 00000 малювала на папірцях за дозвіл, за погодження зовнішнього виду - от тоді все було ОК!

А у Ільченка куратор хто? Вірно, Одарич. Увесь цей ланцюжок викидати треба на смітник.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #14 вовченя 03.08.2015 14:50
Цитую ЛВВ:
А чого ж Карась забув назвати непотопляємого Савіна? Карась же знає, що головний архітектор ні кроку не зробить без благословіння Савіна. Також він знає, що не знявши Савіна, толку в місті не буде.

Дочого тут Савін? Знайшли цапа віддувайла! Йому , що куратор скаже то і робиться. А куратор у нього ХТО? правильно - Ільченко!
ОЙ, а П............. Оксаночка суми з 00000 малювала на папірцях за дозвіл, за погодження зовнішнього виду - от тоді все було ОК!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #13 вовченя 03.08.2015 14:45
Спочатку Одарич на сесії дає доручення департаменту розпочати роботи по демантажу, скласти перелік , а тепер умиває руки і вінить в цьому Савіна та Давиденка. Якось не по-пацанячому. Вийди і скажи , що МАФИ я наказав прибрати!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #12 смс 03.08.2015 14:42
Спеціаліст по тендерам і "прозорим" конкурсам вирішив нагадати про себе перед виборами. Як проходять тендери чули і читали.Карась мовчить про те, що коли він був директором департаменту економіки, штати чиновників в мерії збільшили в рази,а тепер видно,що толку від цього не має. Щоб вирішити проблему МАФів ,як в інших нормальних обласних містах,потрібно чесно визнати, що МАФи-це "отстой" 90-х років,коли не було супермаркетів і був дефіцит товарів. Похоже, в мерії зараз тоже дефіцит-не вистачає міцних яєць.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #11 Олег Олексійович 03.08.2015 11:28
Павло, не очікував від тебе такої простої відповіді щодо вирішення цієї проблеми. З МАФами майже все зрозуміло, а як бути з корупційною складовою з якої десятиліттями годуються чиновники? Їм що з голоду помирати?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+26 #10 Фотограф 03.08.2015 09:56
О!!!
Бывшие повылезали... но эти точно не из "станції Академік Вернадський в Антарктиді", эти теплолюбивые, эти из Бенгуриона.
Эти на запах денег ползут, даже если нет сил и ..............

Языком чесать все могут, но нужно вспомнить как убиради ятки и точно так стояли стоны "предпринимателе й по продаже китайских штанов", когда с тротуара по Смелянской (между Благовисной и Гоголя) их убрали. Как лотошники дошли до макдональдса. На остановке "дом Пионеров" в автобус сесть было невозможно, все ятками было заставлено.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-15 #9 Рамір 03.08.2015 07:40
Павло правий.
Одарич не здатен працювати з кадрами,в нього лише добре виходить іх усувати і породжувати сонмище ворогів.
Жодноі догани,жодноі настанови він не дає.
Його самого треба усунути з посади і найкнайшвидше!
Він-головне зло Черкас останні вісім років.
У жовтні черкащани повинні показати йому на двері,хоча дурити виборця він буде супермрофесійно .
Надія на Радуцького,лише він має сміливість розвінчувати Одарича.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100