реклама
Sucurity Police

реклама

Мер Черкас Сергій Одарич хоче перейняти у норвежців досвід дизайну міського середовища. Про це він розповів  під час прес-конференції для журналістів. Спеціально зробив кілька знімків обрізаних дерев, які має на меті викласти на форумі, аби черкащани побачили, що на бульварі Шевченка дерева обрізані правильно і не дорікали.

 -  Я не втримався, кажу: Анжела (дружина – Ред.), я зараз відзніму тут кілька разів. Сфотографував у Осло і Бергені, як вони обрізають дерева. Дуже правильно займаються обрізкою: якщо дерево запущене, і крона не формувалася, то обрізають так, як ми обрізали на бульварі Шевченка. За 2-3 роки сформується крона, притаманна для міста, а не для лісу.

Скульптури у центрі Осло

Скульптури у центрі Осло

Сподобалося мерові й те, що в містах дуже багато квітів та паркових  скульптур.

- Є персональні, присвячені якійсь історичній особі, є просто скульптура, скажімо, дітей, жінки з дитиною. Через кожні 30-40 метрів натрапляєш на якусь скульптуру, - розповідає мер.

Приємні враження й від чистоти в містах, поводження зі сміттям: за півтора метра від будинку в людей стоять сміттєві баки й нікому не заважають, бо вони охайні й закриті.

Про всі враження та досвід, який можна застосувати в Черкасах, Сергій Одарич обіцяє за півтора-два тижні написати на своєму блозі.

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 Черкащанка 07.08.2011 20:52
А чому славнозвісний київський козак Одарич не сфотографував дороги, які є в Осло. Те, що він зробив з деревами - не підлягає ніякій критиці. Треба ж так не любити природу, щоб так над нею глумитися. Прив,язати б його на розпеченому асфальтові під гарно зрізаними деревами, хай позагорає хоча б години зо дві...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100