реклама

реклама

Організація «Уманське» козацтво» просить посприяти в будівництві пам’ятника М.Залізняку та І.Гонті.

Історія цього пам’ятника вже досить дорга. У червні місяці виповнилось 47 років з того часу, як в урочистій обстановці у м.Умань навпроти заводу «Мегометр» першим заступником Голови Ради Міністрів УРСР М.Троньком було перерізано стрічку і відкрито меморіальний камінь з написом: « Тут буде споруджено пам’ятник М.Залізняку та І.Гонті - ватажкам народно-визвольного, антифеодального  повстання  1768 року».

Фото макету пам'ятника та банківський рахунок, який відкрито для його будівництва

Фото макету пам'ятника та банківський рахунок, який відкрито для його будівництва


Під різними приводами будівництво так і не було розпочате. Протягом останніх семи років «Уманське козацтво» ЧКТ УК проводить біля каменя виховні патріотичні заходи, займається упорядкуванням прилеглої території. Вивезено декілька машин сміття, вирубано хащі, сплановано і засипано чорноземом територію майбутнього  козацького парку, виготовлено генеральний план забудови та озеленення, відкрито меморіальну дошку на будинку колишнього млина. Неодноразово проводились Всеукраїнські урочистості з нагоди входження Залізняка та Гонти в Умань.

На даний момент на кошти спонсорів  закінчується виготовлення основної скульптурної споруди з кованої міді вартістю 2. 500.000 грн. Проте, ще досить великий об’єм робіт по виготовленню та монтажу постамента і облаштуванню площі – не виконано через  брак коштів у сумі 350.000грн.

«Уманське козацтво» ЧКТ УК просить громадян посприяти в наданні матеріальної допомоги для продовження будівництва пам'ятника національним героям.

Про це повідомляє отаман «Уманського козацтва» ЧКТ УК, полковник УК Володимир Сивак.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Уманский Еврей 14.08.2015 02:54
О денежной помощи у хасидов. Хотя они не дадут. Весь мир знает как эти двое "любилии" евреев.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Козачка 13.08.2015 21:41
Підказка де шукати гроші - запитувати Олену Олександрівну або Наталію Володимирівну
http://pro-vincia.com.ua/novini/news_ekonomka/19445-df-perevrka-umanskogo-naconalnogo-unversitetu-sadvnictva-vstanovila-fnansovih-porushen-na-27-mln-grn.html
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100