реклама

реклама

poisoning До Черкаської та Чигиринської районних лікарень Черкаської області 01 серпня 2011 року було госпіталізовано 16 осіб зі скаргами на блювоту, підвищення температури тіла до 39 - 40 С, рідкі випорожнення. При поступленні хворим встановлений діагноз "Гострий гастроентероколіт середньої важкості".

 31 липня 2011 року в селі Чорнявка Черкаського району відбувався поминальний обід в домашніх умовах, на якому були присутні 37 осіб. Серед них були і 16 осіб, які потрапили до лікарні, інформує прес-служба Міністерства охорони здоров’я України.

За підсумками попереднього вивчення обставин виникнення захворювань встановлено, що приготування їжі проводилось без додержання технології приготування та її зберігання. В процесі приготування приймало участь 5 осіб, в тому числі 1 професійний кухар.

Проведено санітарно - епідеміологічне обстеження вогнища, подвірні обходи, встановлений медичний нагляд за контактними особами, відібрані для дослідження зразки харчової продукції, питної води, гігієнічні змиви та змиви на патогенну, умовно патогенну мікрофлору з об'єктів довкілля, проведено раптове обстеження 5 осіб, які приймали участь у приготування страв. Відібраний матеріал від хворих.

Фахівці держсанепідслужби продовжують здійснювати необхідний комплекс протиепідемічних та профілактичних заходів.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100