реклама

реклама

У Черкасах за півтора місяця слідчі так і не змогли з'ясувати причини пожежі в обласному драмтеатрі. Нагадаю, загоряння тоді почалося з третього поверху у глядацькій залі. Працівники театру всі, як один стверджують: був підпал. А от прокуратура іншої думки - коротке замикання, повідомляють "Подробиці".

Черкаський драмтеатр спалахнув посеред білого дня. І його не вдавалося загасити аж до вечора. Вогонь повністю знищив дах і глядацьку залу.

За півтора місяця директор театру показує глядацьку залу - точніше, те, що від неї залишилося. Володимир Осіпов каже: на щастя, протипожежна завіса врятувала робочу частину сцени та реквізитний склад. Інакше на театрі взагалі можна було б ставити хрест.

"Пожежі в історії театрів - вони всі починалися. Джерело було - сцена, оскільки там зосереджено все електромеханічне обладнання. Загоряння сталося на галерці, аж третього поверху з крісел", - говорить Володимир Осіпов, директор черкаського обласного музично-драматичного театру.

У театрі переконані - це підпал. В той день не було ані репетицій, ані спектаклів. Втім, офіційних висновків щодо причин пожежі правоохоронці досі не назвали. В обласній прокуратурі - тільки попередня версія.

"Це порушення правил протипожежної безпеки. Під час проведення у ході слідства експертиз установлено наявність короткого замикання в електричній проводці театру", - говорить Світлана Андрійченко, прес-секретар прокурора Черкаської області.

Та в прокуратурі чекають висновків ще однієї експертизи - вона, кажуть, може змінити версію слідства. А тим часом, театр руйнується. Приміщення заливають дощі, а ремонт навіть не збираються робити. На повне відновлення будівлі потрібна астрономічна сума - 83 мільйони гривень, - підрахували в обладміністрації. Поки що пообіцяли виділити з державного та місцевого бюджетів 20 мільйонів.

"Ну, ми повинні встигнути, зрозуміло, до холодів. Без проектно-кошторисної використання бюджетних коштів не можливо - це зрозуміло", - говорить Віталій Коваль, заступник голови Черкаської ОДА.

Проектно-кошторисну документацію чиновники планують затвердити до 1 вересня, а от роботи розпочнуть не раніше середини жовтня. Трупа театру бідкається: такими темпами зробити новий дах до холодів не встигнуть. А мороз та сніги завдадуть ще більшої шкоди.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #14 Гека Чепе 26.08.2015 07:08
Цитую О.ЧУПРИНА:
Ще і ще раз пропоную варіант.Дах ремонтується в кредит.Той хто це зробить отримає замовлення.Все це можна законно вирішити.

20 лямів у розробку - будь-кому? Пане Чуприно, ви ж не наївний чоловік. Ісключітєльно "Надія"! :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #13 О.ЧУПРИНА 25.08.2015 13:24
Ще і ще раз пропоную варіант.Дах ремонтується в кредит.Той хто це зробить отримає замовлення.Все це можна законно вирішити.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #12 О.ЧУПРИНА 25.08.2015 13:22
Цитую О.ЧУПРИНА:
Дах потрібно закривати терміново не чекаючи розробки проектно-кошторисної документації.Підприємство,як е зробить це за свій кошт повинно отримати підряд на весь комплекс робіт.Мислячі стереотипами "очільники" будуть 10 років здійснювати цей ремонт і крастимуть,крас тимуть....

Пане Олександре,Ви пропонуєте нормальний варіант.Але вордулаки від ОДА на це не підуть.Їх цікавить лише бабло.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #11 Фугас 25.08.2015 09:20
Самое смешное, что 90% от общего числа интересовавшихс я темой давно знают причину пожара. Знают ее и Осипов, и актеры, и очильныкы. Но очень она негероическая, да и полететь с работы можно многим, а уж тем более проблемно будет дождаться государственных денег на реконструкцию. Скажут - сами накосячили, сами и разруливайте. Какой поджег, г-н директор? Кому оно надо и ради чего. А если есть основания предполагать - "включите звук", плз. Сейчас вырисовывается один вариант: все перезимует как есть, потом еще раз, а потом пойдут бульдозеры.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #10 Театрал 24.08.2015 18:11
Звичайно, краще на коротке замикання звернути, ніж шукати підпалювача. Джерело загорання хоч встановили?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #9 БМП 24.08.2015 14:57
Зато Гвоздь в білій тенісці на фоні пожежі, виглядав фотогінічно! Відпочиває щас на канарах поки ПС хороводи водить!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #8 Л 24.08.2015 14:55
Цитую Театрал:
Нормальна практика, коли злочинець не визнає вини, щоб уникнути покарання. Звідки на третьому поверсі узятись сторонній особі, коли на вході до театру зустрічає вахтер?

В театрі НЕ один вхід. І потрапити туди міг будь-хто, оминаючи вахтера. Та і де гарантія, що вахтер постійно сидів "прив'язаний" до свого місця . Всі ми люди, не рОботи. І хто ж Вам тепер правду скаже...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #7 зритель 24.08.2015 10:48
Хоть не смешите меня про наших пожарников , как они тушили, это был Позор!(пол города свидетелей, если бы не азот вовсе бы не затушили)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #6 черкащанка 24.08.2015 10:46
Область, очильники, театр не должен "умереть"!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #5 мельпомена 24.08.2015 10:45
Все как во всей стране :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100