реклама

реклама

Делегація німецького міста Веймар 2 серпня завітала в Черкаси. Під час зустрічі із секретарем Черкаської міської ради Віктором Горкуном сторони обговорили  шляхи співпраці міст, зокрема, в галузі охорони здоров’я, освіти та культури.

  Як повідомляє прес-служба Черкаського міськвиконкому, у складі іноземної делегації були  заступник обербургомістра (мера) по роботі з іноземцями Швабре Ульріке, директор Веймарської організації «Допомога дітям Чорнобиля» Кьопплер Хармут, директор Червоного Хреста м. Веймар Люц Олівер.

nim

Секретар міської ради Віктор Горкун висловив сподівання налагодити більш тісну співпрацю між Черкасами і Веймаром. Нині на Черкащині діють чимало підприємств з німецькими інвестиціями. Говорили також про  співробітництво з обміну досвідом у медичній, освітній та культурних сферах. Зокрема, обговорювались шляхи стажування та оздоровлення дітей, а також освітян і медиків у Німеччині.

За словами директора Веймарської організації «Допомога дітям Чорнобиля», професора та президента Веймарського інтернаціонального Українсько-Білорусько-німецького центру ім. Йоханеса Фальке Кьопплера Хармута, у 1967 році він навчався у Київському інженерно-технічному інституті, разом з українськими колегами займаючись проектуванням захисної оболонки для реакторів Чорнобильської АЕС. Згодом ці розробки були втілені на п’ятому та шостому реакторах, а ось до четвертого черга так і не дійшла – перешкодила аварія на ЧАЕС.

Тому для Кьопплера Хармута близькою є Чорнобильська  проблематика. З метою допомоги на початку 90-х років він разом з однодумцями з Німеччини почав приймати на оздоровлення дітей з України та Білорусії, а торік організував програму візиту і для черкаських дітей.

Загалом німецькі гості пообіцяли сприяти Черкасам у наданні гуманітарної допомоги для постраждалих від аварії на Чорнобильській аварії, а також розвивати шляхи співпраці у культурній та освітній сферах.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100