реклама

реклама

Мешканці ОСББ та житлових кооперативів Черкас уникнуть підвищення квартплати в півтора-два рази, якщо найближча сесія міської ради проголосує за зниження для них плати за землю. Про це інформує депутат Черкаської міськради Олег Ліходькін.

«Свого часу міська рада встановила плату за землю, зайняту ОСББ і житловими кооперативами, в розмірі 0,03 % (із 1 січня цього року) та 1 % (1 липня також цього року) від їх нормативної грошової оцінки. Це підняло для них плату більш, ніж у 30 разів і, відповідно, призвело до підвищення плати за утримання будинків і прибудинкових територій.І мешканці 30 черкаських житлових кооперативів і будинків з ОСББ мусили б платити у півтора-два рази більшу квартплату, ніж мешканці будинків комунальних. За моєю пропозицією, у червні міська рада уже повернула ставку 0,03% для земельних ділянок ОСББ та житлових кооперативів. Але – із 1 січня наступного року, а період із 1 липня цього року по 1 січня 2016-го залишився із так само підвищеною ставкою - 1 %. Для встановлення плати за земельні ділянки під ОСББ та житловими кооперативами у 0,03% і на цей період, слід встановити для усіх мешканців багатоквартирних будинків нашого міста однакові справедливі умови», – цитує Олега Ліходькіна черкаський прес-клуб реформ.

Голова ГС «Черкаська асоціація ОСББ та ЖБК «НА ВАРТІ» Володимир Друмашко у коментарі «Прочерку» зауважив, що подібне поширене у ЗМІ повідомлення показує Ліходькіна немов спасителя ОСББ і ЖБК, проте таким він не являється і близько.

Через ЗМІ пан Володимир роз’яснює громадськості проблему, оскільки, як зауважує, спілкуватись з представниками черкаської асоціації міська влада не дуже поспішає.

«Невелика передісторія: 22 січня 2015року черкаські депутати прийняли рішення № 2-672 яким підвищили оплату на землю в 33 рази (!) для ОСББ та ЖБК, які мають оформлену у користування чи власність землю. Так як цей податок вступив в силу з липня 2015 року, то ОСББ та ЖБК за півроку необхідно буде заплатити додатково: кому 6000 грн., кому 10000 грн., а кому усі 20000 грн. Це рішення пройшло непоміченим, і коли вже в травні 2015року ми про це дізнались і почали діяти, нам вдалось добитись того, щоб на 2016 рік податок був повернутий до рівня 2014 року.Черкаською міською радою було прийнято рішення від 25.06.2015 № 2-1312, яким вона врегулювала це питання», – розповідає Володимир Друмашко.

За його словами, тоді депутати та інші представники місцевої влади наперебій запевняли, що все буде нормально. Мовляв, січневе рішення податкова в 2015 році не збирається виконувати тому, що воно начебто порушує законодавство, а на 2016 рік вже податок знижено. У липні податкова надіслала частині ОСББ та ЖБК вимогу про те, що їм необхідно доплатити податок на землю згідно рішення № 2-672 черкаської міської ради, яке було прийнято в січні 2015 року.

«Це для нас був шок! Представники «Черкаської асоціації ОСББ та ЖБК «НА ВАРТІ» терміново призначили зустріч з мером Сергієм Одаричем, щоб з’ясувати як так вийшло? На зустрічі був присутній мер, депутат Олег Ліходькін та інші представники місцевої влади. Відповідь Сергія Одарича була приблизно наступна: «Вже нічого не можна зробити, бо заднім числом зміни в рішення не вносяться. Крапка». Усе інше, що вони пропонували було неконструктивно або взагалі не відповідало реальним можливостям міської влади. Після цієї зустрічі ми зрозуміли, що допомоги не буде і почали самі шукати вихід з цієї ситуації. Зі сторони місцевої влади більше ніяких пропозицій не було. Аж раптом депутат Ліходькін через ЗМІ пропонує внести зміни в діюче рішення про податки та збори заднім числом, то це дуже «цікава» пропозиція, тільки чомусь при особистій зустрічі з нами можновладці таких пропозицій не озвучували. І що маємо на сьогодні?

Замість того, щоб дійсно шукати вихід з цієї ситуації, в якій по милості депутатів черкаської міської ради та мера опинилось більше ніж 40 будинків ОСББ та ЖБК (а це тисячі людей), деякі представники влади дозволяють собі піаритись на людських проблемах. А проблема досі не вирішена, люди просто не знають де вони будуть брати гроші, щоб сплатити такі «здирницьки» податки. Які висновки? Ми ще раз переконались в тому, що більша частина депутатів приймають рішення хаотично, не думаючи про наслідки цих рішень. Що наперед обговорювати з громадою міста важливі проекти рішень, це не їх стиль роботи», – зазначає фахівець.

«Якщо дійсно можна виправити цю помилку не на словах а насправді, то чому ж досі ніхто не зв’язався з нами і не запропонував вирішення? Ми готові до конструктивної розмови», – запевнив Володимир Друмашко.

реклама

Коментарі  

 
0 #15 незнайка 28.08.2015 12:48
это как-в своей стране наложить контрибуцию и вывезти по репарациям з оттуда
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #14 незнайка 28.08.2015 12:30
у щколи казалы-репарации
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #13 незнайка 28.08.2015 12:21
а в 1917
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #12 козак мамай 28.08.2015 12:03
Цитую незнайка:
твой депутат за Закон про реституцию проголосует

Реституция - возврат оккупантами награбленного в чужой стране. "Мой" Петренко таки проголосует за возврат украденного Кремлём в Крыму и на Донбассе. Незнайки- против? А вот налоги - платить НАДО. НЕ надо - глупости молоть и передёргивать предмет разговора.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #11 незнайка 28.08.2015 11:40
твой депутат за Закон про реституцию проголосует
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #10 козак мамай 28.08.2015 11:27
Цитую незнайка:
гарно вчывся-нэ забув ОТНЯТЬ и ПОДЕЛИТЬ

Якби ви вчились так як треба, то знали бы. что отнять малую часть богатства у имущих через налоги, по Закону, и поделить между бедными - одна из основных функций госудасрства, компенсирующая несправедливост ь и диспропорции экономической системы. Где власть об этом забывает и начинает помогать богатым набивать карманы, бросая народ в нищету - перераспределен ие происходит революционным путём, с развешиванием на фонарях вчерашних "хозяев жизни".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #9 незнайка 28.08.2015 11:10
гарно вчывся-нэ забув ОТНЯТЬ и ПОДЕЛИТЬ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #8 козак мамай 28.08.2015 10:06
Цитую Антон:
почему если я купил квартиру или дом то я должен платить за землю что за бред я заплатил за землю только у нас такие бредовіе законні

ЛИКБЕЗ: "Згідно зі змінами, внесеними Законом від 28.12.2014 р. №71-VIII до Податкового кодексу, плата за землю тепер є складовою податку на майно (поряд з податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та транспортним податком)". Ты платишь налоги на имущество - как их платят во всём мире. И в мире ставки земельного налога куда выше, чем в нищей Украине. Во всём мире деньги на решение социальных проблем неимущих государство получает как раз из налогов на имущество состоятельных граждан. У тебя есть дом, земля, машина? Поделись с теми, у кого этого нет! Для тебя - копейки, кому-то - реальная помощь!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #7 дед Щукарь 27.08.2015 22:10
Какой такой налог может быть с земли под домами и возле них, построенных в "совецкие" годы ? Нужно менять старые коммуникации, разрывать землю, потом опять обустраивать... Гребут бешеные бабки и НИЧЕГО не делают для улучшения быта жителей. :cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #6 Антон 27.08.2015 20:01
почему если я купил квартиру или дом то я должен платить за землю что за бред я заплатил за землю только у нас такие бредовіе законні
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100