реклама
Sucurity Police

реклама

Земельні питання, які накопичилися за кілька місяців, розглядає сьогодні сесія Черкаської міськради. Проте пленарне засідання опинилося на грані зриву, оскільки депутат Микола Булатецький, висловлюючи обурення відсутністю міського голови Сергія Одарича, став вимагати припинити сесію.


Уже перед початком засідання Микола Іванович із місця звернувся до головуючого – секретаря міськради Олександра Радуцького з вимогою пояснити, чому на сесії відсутній мер.

– Чому на сесіях постійно немає міського голови? – під схвальні вигуки частини депутатів запитав Микола Булатецький. – Мені здається, що або ви, Олександре Романовичу, щось робите, щоб він не був на сесіях, або це його особиста позиція. Я пропоную розібратися, в чому річ (а я переконаний, що об’єктивних причин відсутності мера немає), і, можливо, повернутися до питання імпічменту міському голові.

У відповідь Олександр Радуцький пояснив, що міський голова на четвер і п’ятницю взяв відпустку, тож причина відсутності мера цілком об’єктивна. У свою чергу Микола Булатецький висловив думку, що, можливо, Сергій Одарич не ходить на сесії тому, що боїться, оскільки Радуцький його «тролить».

Сам Радуцький був настроєний на діловий лад, тому запропонував Миколі Івановичу сісти на місце, а депутатам – приступити до роботи. Проте Булатецький і далі продовжував відстоювати свою позицію, а частина депутатів – його підтримувати. Хтось почав просити слова. Тоді секретар міськради запропонував тим депутатам, які мають невідкладні заяви, коротко виступити, а потім таки перейти до розгляду земельних питань.

На виступі наполягав тільки депутат від Партії вільних демократів Олег Ліходькін. Він запропонував включити в порядок денний питання про скасування рішення міськради, яка встановила з 1 липня плату за землю, зайняту ОСББ, в розмірі 1% від її нормативної грошової оцінки. Це збільшило податок у 30 разів. Тож Олег Олексійович пропонував скасувати згадане рішення і таким чином «виправити помилку». Проти поспішного скасування рішення виступила директор департаменту фінансової політики Наталія Джуган, яка наголосила, що, за законодавством, для цього необхідно здійснити певні регуляторні процедури, а це справа не одного тижня. Після нетривалої дискусії депутати, на пропозицію Олександра Радуцького, вирішили розглянути це питання на сесії 15 вересня, коли надійдуть необхідні документи від фіскальної служби.

Але тут в хід сесії знову втрутився Микола Булатецький.

– Міський голова не ходить на сесії. Не ходять і люди, які з ним співпрацюють, наприклад заступник голови ОДА Юрій Сас. Він не ходить тому, що не хоче відповідальності. Вони граються у вибори. Хтось ніби пішов в АТО солдатом, – сказав Булатецький, очевидно, натякаючи на депутата від Блока Петра Порошенка Андрія Більду. – Отже, виходить, що тут залишилися тільки депутати, які ніби «корупціонери».

Микола Булатецький запропонував «припинити сесію, звернутися до правоохоронних органів, з’ясувати, яка ситуація з міським головою і частиною депутатів, які принципово не ходять». Микола Іванович вийшов до президії й став робити емоційні зауваження на адресу прихильників Одарича – депутатів із фракції Партії вільних демократів та представника «УКРОПу» Руслана Зорі. Ті почали кидати репліки у відповідь, закликаючи Миколу Івановича «припинити порушення регламенту». В залі зчинився галас, а депутат Булатецький став загрозливо наближатися до депутата від Партії вільних демократів Володимира Гриценка. Втім, той лише спокійно запропонував Миколі Івановичу сісти на своє місце.

Тим часом депутати від «Батьківщини» стали вимагати припинити «цирк».

– Хтось узагалі керує процесом? – звернулася в бік президії депутат Наталія Коваленко.

Зрештою представники «Батьківщини» та деякі інші депутати залишили залу. Це дещо знизило емоції. Олександр Радуцький оголосив повторну реєстрацію, а сам пішов зупиняти «батьківщинівців».

Колізія закінчилася тим, що Микола Булатецький вийшов надвір, депутати повернулися, і розгляд земельних питань нарешті розпочався.


реклама

Коментарі  

 
+7 #17 Бабця Параска 2 30.08.2015 15:20
Цитую Дядько:
Це не цирк. Це театр комедії. Пока не відбудують згорілого, буде єдиною діючою трупою в обласному центрі. Краще ніж нічого.

Точно. Ці комедіанти приревнували акторів драмтеатру та спалили театр. Тепер вони на перших ролях, хоча треба було палити цирк, нажаль його в Черкасах немає :cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #16 Дядько 28.08.2015 18:33
Це не цирк. Це театр комедії. Пока не відбудують згорілого, буде єдиною діючою трупою в обласному центрі. Краще ніж нічого.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #15 Муська 28.08.2015 14:33
На першому фото депутат, що зліва у білій рубашці, дивиться на пана Миколу і удивляється - о як пацана тиркнуло, а каже у Геронимівці кукурдзу вирощує :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #14 UA 28.08.2015 10:43
Таку энэргэтику нада на родину — ридне село пиднимать, Украина забуяе
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #13 Гонта... 27.08.2015 22:16
Цитую пророк:
мером будет Радуцкий ! хоть вы все лопните )

Безусловно Радуцький.
Місцеві вибори кульмінаційна крапка побудови адміністративно ї вертикалі каганата під назвоюою Україна, поки що Україна, потім знайдуться авторитетні історики які пояснять недоумкам що історично справедливою має бути назва Хазарія.
До того ж нам нагадають те, що руна із зображенням тризуба є не що інше як хазарская тамга.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #12 ЛВВ 27.08.2015 16:18
Ліходькін (читай, Одарич і Джуган), не треба змінювати правила гри, які були прийняті раніше. Налог на землю для ОСББ чіпати не треба, бо він потягне за собою збільшення комунальних платежів. У людей немає зайвих грошей, вони не бізнесмени. Не треба банкротити ОСББ. Тим більше, що ОСББ в Черкасах приблизно тільки 10% від загальної кількості багатоквартирни х будинків. А також не треба відлякувати людей створювати нові ОСББ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #11 рожденный ползать летать 27.08.2015 16:09
Цитую пророк:
мером будет Радуцкий ! хоть вы все лопните )

Не в этой жизни!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #10 ЛВВ 27.08.2015 16:05
Село і люди.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #9 Фотограф 27.08.2015 15:24
Нижнее фото прямо копия поэт Симоненко на збирке з виршамы
Верхнее - смотрящий "публики" на жд вокзале - рука в кармане рубаха расстегнута до пупа
Хотя с такими заслугами
- депутат Черкаської міської ради від «Батьківщини»
- голова Черкаського регіонального комітету Центрального штабу - національного спротиву
- член Ради опозиційних сил Черкащини
- член комітету опору диктатурі
- комендант мовного майдану
- член черкаської міської Народної ради
- старійшина майдану 2013-2014
- довірена особа В. Ющенка
- кум Володимира Олійника
- формувальник черкаського полку на Майдані
- розробник рецепту «Гарячих обідів» для народу: пиріжок з паперовим стаканчиком дешевого чаю
- розробник майки «юлі-волю»
- одиножди невизнаний депутат Верховної Ради
- чотирижди кандидат у народні депутати Верховної ради
- ходок Врадіївської ходи по Каневу
- учасник прориву до знаку Центр Європи у Шполянському районі
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #8 козак мамай 27.08.2015 12:50
Цитую зоопарк:
це ж не сесія, а цирк і повна дискредитація міської влади


Цитую ОСББ:
НУ ось. Сьогодні депутати не ухвалили відповідного рішення. І там не було Друмашко. Як поговорити. то мастак, а як прийти і підтримати, то в кущі!

Может, не только в друмашке и булатецком проблема? СВОИ вопросы дутапеты порешали, взятки за землеоотвод отбили, а горожане им до фени. Перед выборами гречкой откупятся. Или тренажёрами да качелями из бюджетных источников. А слабо избирателям каждому своего дутапета отловить и вежливо подержать за воротник, пока он будет объяснять,почем у не проголосовали отмену идиотского налога?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100