реклама

реклама

У Черкаській області завершився збір ранніх зернових та зернобобових культур, за урожаєм яких Черкащина поступається лише Хмельницькій області. Про це в коментарі «Прочерку» повідомив заступник директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Іван Точений.


Зараз триває збір пізніх зернових та зернобобових, технічних та овочевих культур. Аграрії області вже підбивають проміжні підсумки та констатують – урожай у цьому році дещо більший, ніж у минулому.

«У минулому році середня урожайність склала 48 ц/га (центнерів з гектару). Цього ж року ця цифра складає 49 ц/га. Обмолочено 341 тис. га, намолочено 1,6 млн тон озимих зернових. Із них озимої пшениці – 1,3 млн. тон, озимого ячменю – 104,1 тис. тон, озимого жита – 2,4 тис. тон», - говорить Іван Григорович.

Лідерами за урожайністю ранніх зернових культур стали господарства Монастирищенського, Корсунь-Шевченківського та Канівського районів. Гірші показники в Кам’янському, Чорнобаївському та Драбівському районах. Іван Точений пояснює це тим, що у червні, коли наливалось зерно і була аномально висока температура повітря, саме в цих районах не було достатньо опадів.

Також, заступник директора департаменту агропромислового розвитку наголошує, що на весні значно підвищилися ціни на міндобрива, пально-мастильні матеріали, насіння, а в той же час закупівельні ціни на вирощену селянами продукцію порівняно з минулим роком не збільшилися. Це ставить під сумнів отримання прибутків сільськогосподарськими підприємствами.

Для проведення комплексу осінньо-польових робіт необхідно 5 млрд. 503 млн. грн. Більшість цих витрат, а саме 5 млрд. грн. покриють підприємства за власний кошт. Інша частина буде використана за рахунок банківських кредитів.

«Підстав на підвищення цін на хліб та хлібобулочні вироби наразі не має, адже продовольчого зерна вирощено в достатній кількості» - говорить Іван Точений.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #2 незнайка 02.09.2015 14:41
Пшеничная водка уже подорожала
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Руслан 02.09.2015 13:56
Как всегда пидстав нэма а пидвыщення буде.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100