реклама
Sucurity Police

реклама

31 серпня 265 народних обранців підтримали внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади в Україні. Серед них і представник від Черкащини Владислав Голуб.

Владислав Голуб зміни зараховує до європейської моделі Конституції. Він зауважує: реформа з децентралізації влади передбачає, що Україна залишається унітарною державою. Проектом змін до Конституції України тільки припускає можливість специфічного порядку здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, який визначається окремим законом. Крім того, Закон про особливий порядок місцевого самоврядування запрацює тільки після складання сепаратистами зброї та ліквідації незаконних військових формувань і повного відновлення контролю над українським кордоном. Особливості місцевого самоврядування в Донбасі, згідно вже ухваленого закону, будуть тривати тільки три роки.

- Я голосував ЗА, бо люди, які кричать зараз про певну централізацію влади, в очі не бачили й не читали той проект змін до Конституції, який був проголосований, - говорить народний депутат Владислав Голуб. - Там запроваджується дієвий механізм децентралізації, коли всі повноваження дійсно будуть передані на місця. Передбачена повсюдність місцевого самоврядування. Це означає,що в межах своєї території громада буде регулювати усі правовідносини.

На питання, чи має законопроект недоліки, молодий політик відповів запереченням.

- Єдине, на що «урапатріоти» нарікають, то це на пункт про перехідні положення, - додає він. - Він передбачає особливості місцевого самоврядування, а не особливий статус - хочу підкреслити, в деяких регіонах. Закон вже діє, бо він ухвалений минулим скликанням парламенту. Й жоден депутат,який так категорично виступає проти цього положення, не зібрав жодного підпису за відміну цього закону, не звернувся до Конституційного Суду, немає постанови про скасування цього законопроекту. Тому все це популізм перед виборами. По-іншому назвати це не можна.

Політик нагадав, що пункт 16-й 92- ї статті чинної Конституції передбачає, що виключно законами регулюється особливий статус міст Києва, Севастополя та інших міст України. Тобто чинна редакція Конституції передбачає можливість створення особливих статусів. А якраз запропонованими змінами жодне територія не матиме ніякого особливого статусу.

- А законопроектом це буде ліквідовано, - наголошує нардеп. - Немає жодної небезпеки в проголосованих змінах. Це дійсно європейська модель децентралізації. Бо краще ніхто не знає й не вирішить проблеми громад, ніж вони самі. І тепер вони матимуть не просто владні повноваження для цього, а й фінансову незалежність.

Про це інформує прес-служба нардепа.

реклама

Коментарі  

 
-1 #8 enigma 03.09.2015 08:01
Цей зрадник ще Шуру на мера зараз пропхне, от тоді заживем)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #7 Україна 03.09.2015 07:29
Олексій Гарань: найнебезпечніше для нас — узаконення бойовиків і збереження їх у складі України.
http://glavred.info/politika/oleksiy-garan-naynebezpechnishe-dlya-nas-legitimaciya-boyovikiv-zi-zberezhennyam-yih-u-skladi-ukrayini-334518.html
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #6 агент України 03.09.2015 06:42
Україна не повинна стати першою державою у світі, яка змінює Конституцію на догоду терористам.Європейська та американська дипломатії неодноразово доводили повну неспроможність у врегулюванні збройних конфліктів – приклад протистояння Ізраїлю та арабського світу в цьому плані дуже показовий. Тому маємо керуватися власним стратегічним баченням, а не «хотілками» Путіна, Меркель, Оланда чи Обами. Для останніх ми досі лишаємося розмінною монетою.жливо, заради поступок Росії у близькосхідних питаннях).Якщо ми сьогодні не вирішимо кардинальним чином проблему з терористами на Донбасі, ця «зараза» повзтиме далі й далі, а нашим дітям власною кров’ю доведеться змивати ганьбу і зраду батьків. І смертей тоді, вочевидь, буде значно більше.(Ярослав Потапенко, доктор історичних наук)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 Zaja 03.09.2015 00:22
Всю брехню голуба пояснюн принятий зрадою, але не підписаний, закон, на який тепер ссилається КОНСТИТУЦІЯ- http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/1680-18
я тут бачу зраду і ніякого самоврядування.
"Стаття 3. Держава гарантує відповідно до закону недопущення кримінального переслідування, притягнення до кримінальної, адміністративно ї відповідальност і та покарання осіб - учасників подій на території Донецької, Луганської областей."
У законі про Державний бюджет України щороку передбачаються видатки, що спрямовуються на державну підтримку соціально-економічного розвитку окремих районів Донецької та Луганської областей. Україна гарантує визначення таких видатків загального фонду Державного бюджету України захищеними видатками, обсяг яких не може змінюватися при здійсненні скорочення затверджених бюджетних призначень.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 Андреевич 02.09.2015 20:42
За Голуба не стыдно, за него противно. Продажность аж прёт. В КОНСТИТУЦИЮ вносят особый статус террористам...
Голут чирикает, что "що пункт 16-й 92- ї статті чинної Конституції передбачає, що виключно законами регулюється особливий статус міст Києва, Севастополя та інших міст України". Каких ещё міст? Пусть напомнит.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Теплий стан 02.09.2015 20:22
Ще зрозуміти б що там написане. За зрозуміло, а чому Щось воно якось так закручене. Одне слово, як там написано - на "недоліки, молодий політик відповів запереченням"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Дивлюся 02.09.2015 19:51
Зрадник!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #1 Холодний Яр 02.09.2015 19:12
Голуб - депутат, за якого не соромно!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100