реклама

реклама

Протягом січня-серпня 2015 року майже 250 підприємців-платників єдиного податку скористались своїм правом на відпустку. Із них у серпні таку заяву подали 25 спрощенців. Про це повідомив заступник нчальника Державної податкової інспекції у м. Черкасах Дмитро Таран.

У прес-службі ДПІ у м. Черкасах нагадують, що право на відпустку один раз на рік протягом одного календарного місяця мають фізичні особи-підприємці, платники єдиного податку 1-ї та 2-ї групи, які не використовують працю найманих осіб.

Відповідно до норм Податкового кодексу України, такі підприємці на період відпустки звільняються від сплати єдиного податку.

– Інформація про період щорічної відпустки подається до територіального органу ДФС у вигляді заяви в довільній формі. Хоча окремого терміну подання заяви щодо періоду щорічної відпустки нормами Податкового кодексу України для таких платників не передбачено, але її необхідно подати до початку такої відпустки, – наголосив Дмитро Таран.

Варто пам’ятати, що платники єдиного податку є ще й платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ). Чинним законодавством не передбачено пільг щодо його сплати на час відпустки. Отже, офіційно оформлена відпустка дає право спрощенцям 1-ї та 2-ї групи не платити єдиний податок за її період, але ЄСВ сплачувати необхідно.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100