реклама
Sucurity Police

реклама

«Озеро Ріца»,  що розташоване в Черкасах у мікрорайоні «Привокзальний» (по вул. Смілянській поблизу вул. Хоменка), віднині перестане завдавати клопотів мешканцям прилеглих будинків, затоплюючи їхні підвали та під’їзди.


Нині тривають масштабні роботи щодо розчищення дна басейна та облаштування там каналізаційної насосної станції, де буде змонтовано два насоси: основний та резервний. Працюватимуть вони повністю в автоматичному режимі, відстежуючи рівень води в озері та, у разі його підняття, перекачуючи дощові стоки до зливової каналізації, що розташована на розі вулиць Вернигори та Смілянської, інформують у прес-службі Черкаського міськвиконкому.


Для цього вже прорито понад 300 метрів траншеї від басейну вздовж вул. Смілянської до вул. Вернигори (яка знаходиться вище за рівнем), де буде закладено сучасні поліетиленові труби.

Як розповів ініціатор проведення вказаних робіт на «озері Ріца», депутат міської ради Володимир Бурячинський, щороку під час значних опадів мікрорайон «Привокзальний» буквально потопає у зливових стоках. Оскільки поблизу озера немає зливової каналізації. Тож коли рівень води піднімається на критичну величину, сягаючи країв, зливові потоки заливаються усе довкола. А саме: проїжджі частини вул. Смілянської та Хоменка, тротуари і навіть добираючись до людських будівель, затоплюючи підвали та під’їзди.

– Тривалий час вирішення цього питання затягувалось, аргументуючи високою вартістю виконання робіт. Зокрема, тоді мова йшла про сотні мільйонів гривень, які начебто потрібно було вкласти. Проте торік за моєю ініціативою був розроблений проект, де було запропоновано реальне технічне вирішення проблеми з «озером Ріца»  за помірну вартість. Зазначу, що за проектом реалізація першого етапу виконання робіт коштуватиме 3,2 мільйона гривень. Тоді як загальний кошторис другого і третього етапу, під час якого буде вирішено питання з облаштуванням зливової каналізації по вул. Оборонній, обійдеться у майже 4 мільйона гривень, – розповів Володимир Степанович.


Директор департаменту ЖКК Черкаської міської ради Андрій Наумчук розповів, що загальна вартість проекту складає близько 7 мільйонів гривень, які виділяються з міського бюджету.


– Департаменту вдалось переконати депутатський корпус Черкаської міської ради, що це потрібно зробити, і вони проголосували за виділення грошей на вирішення проблеми з «озером Ріца», – акцентував Андрій Миколайович.

А також додав, що в межах першого етапу реалізації цього проекту здійснено повне відкачування води з басейна «озера Ріца», розчищено дно, звідки було вивезено більше 6 тисяч кубометрів мулу та сміття. Нині працівники ТОВ «Компанія Текс» (яка виграла тендер на виконання зазначених робіт) викопують нішу для облаштування на глибині шість метрів спеціальної насосної станції, яка в автоматичному режимі перекачуватиме воду до зливової каналізації.

Андрій Наумчук стверджує, що, орієнтовно, за два тижні відповідні роботи в межах першого етапу проекту будуть завершені. Після чого буде розпочато реалізацію другого та третього етапів, під час яких монтуватиметься зливова каналізація вздовж вул. Смілянської до вул. Оборонної.


Таким змінам у рідному мікрорайоні радіє разом із мешканцями прилеглих будинків і голова комітету самоорганізації населення «Привокзальний» Надія Кусенко. Каже, що за 12 років, під час яких вона головує у цьому КСНі, не раз зверталась до різних установ з проханням вирішити питання з «озером Ріца», проте марно. З року в рік проблема затоплення мікрорайону зливовими стоками повторювалась.


– Віддавна люди охрестили цей басейн «озером Ріца». Тоді як офіційно він начебто вважається тимчасовою міською зливовою каналізацією. Але є навіть така приказка, що немає нічого найбільш постійного, ніж тимчасове, – з усмішкою говорить Надія Степанівна.

Водночас зауважує, що мешканці мікрорайону великі надії покладають на цей проект, сподіваючись, що нарешті буде вирішена проблема із затопленнями. До того ж, крім усього вищевказаного, через застій води «озеро Ріца» слугувало ще розплідником небезпечних бактерій, несучи екологічну небезпеку мікрорайону.

 

Володимир Бурячинський обіцяє, що після виконання усього запланованого обсягу робіт довкола «озера Ріца» буде здійснено благоустрій та облаштування паркової зони для комфортного відпочинку сім’єю.

реклама

Коментарі  

 
+3 #10 Ольга 05.09.2015 19:25
Оф...генно! Депутат Бурячинський урвав з міського бюджету на СВОЮ !!! ж фірму 7 млн. бюджетних, тобто наших, грошей і піариться нацьому? Це вже не хамство, це вже злочин.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #9 Истребитель 05.09.2015 17:45
Из 7 млн стырят 4, пробиться к таким проектам у не воровской компании крайне не возможно!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #8 nnk3 04.09.2015 16:38
Для роздумів: інформація про власника компанії, що виграла тендер на 7 млн. грн. - http://teks-cherkasi.biz-gid.ru/
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #7 nnk3 04.09.2015 16:32
А хто власник "Текс"???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #6 Я черкащанин 04.09.2015 13:43
Цитую незнайка:
А ТЕАТР хоть накрыть


Так вот же ж, статья как раз про театр под открытым небом.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #5 Джон Глэбб 04.09.2015 11:44
Выборы, выборы, кандидаты ....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #4 oleg 04.09.2015 11:23
А чому платить місто, а піариться один депутат. Забули сфотографувати стенд, на якому написано, що це завдяки цьому депутатові.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #3 Мешканка міста 04.09.2015 11:05
Дуже добру справу вони розпочали!!! Цей проект дуже потрібен нашому місту! Пишу це не просто так, а оскільки мешкаю в цьому районі і на власні оці бачу як переповнене озеро заважає нормально жити... а влітку ще й сморід від застояної води розносився майже до стадіону...
Бурячинський довів, що він гідний бути депутатом, бо його слова не розходяться з ділом! Він обіцяв зайнятись цим питанням і він це зробив! Дякую тобі і всім депутатам, які підтримали цей проект!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 незнайка 04.09.2015 10:01
А ТЕАТР хоть накрыть
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 ЛВВ 04.09.2015 09:56
Хто депутат по цій виборчій дільниці?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100