реклама
Sucurity Police

реклама

Із початку запровадження ініціативи про забезпечення учасників АТО земельними ділянками у Черкаській області військовослужбовці подали 1124 заяви на отримання наділу.

Землевпорядники регіону ухвалили 1 074 рішення про надання дозволів на розробку проектів землеустрою. Військові отримають землі, загальною площею 1 203,67 гектара. Інші клопотання перебувають у стадії розгляду.

Найбільшу кількість звернень про отримання ділянок учасники АТО подали до землевпорядної служби у Черкаському (448), Жашківському (79), Христинівському (61) та Тальнівському (60) районах області.

Завершив процедуру оформлення землі 291 учасник антитерористичної операції. Загальна площа земельних ділянок, які отримали військові на Черкащині, складає 213,94 гектара. Основну частку наділів використають для ведення особистого селянського господарства – 105 ділянок, площею 192,3 гектара. Ще 139 ділянок, площею 16,25 га, призначені для ведення садівництва.

Землевпорядники Черкаської області розглядають звернення від учасників АТО у першочерговому порядку і надають практичну та консультативну допомогу в оформленні документів, інформують у прес-службі Держгеокадастру.

Довідка

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. Роз’яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100