реклама

реклама

Учора голова Черкаської райдержадміністрації Костянтин Омараглієв та його заступники зустрілися з жителями села Чорнявка, активом церкви Петра і Павла, аби обговорити, яким має бути новий храм у селі.


Нагадаємо, що півторастолітній дерев’яний храм Петра і Павла, який був окрасою й предметом гордості не лише села Чорнявка, а й Черкаського району, вигорів дотла 26 липня. Наступного ж дня після пожежі керівник району Костянтин Омараглієв зустрівся з людьми. Разом ухвалили рішення відновити храм.

– Біда, як ніколи, згуртувала людей, – каже настоятель Петро-Павлівської парафії ієрей Іван. – Для цього люди готові давати свої пожертви грошима, працею, молитвами – хто чим багатий. У такому випадку ми потішимо свою душу, душу наших сучасників та тих, хто бачив і тримає у своїй пам’яті її світлий образ. Якою їй бути – дерев’яною чи з цегли – вирішувати громаді. Дерев’яна церква – спокуслива, але є гіркий досвід пожежі. Не хочеться вкладати людську душу, щоби потім втратити за день все. Нехай будемо будувати 3-5 років, але зробимо навіки. Проте це – моя думка, а вирішувати – громаді, щоб була думка одна.


Частина жителів села переконують, що збудувати цегляну церкву їм буде не під силу, зазначають у Черкаській РДА.

– Сьогодні є вогнезахисна обробка, після якої конструкція з будь-якого матеріалу, нехай навіть самого вогненебезпечного, набуває протипожежні властивості і, при виникненні пожежі буде перешкоджати його поширенню, – каже сільський голова Василь Супрун. – Якщо ми будемо прогнозувати, що ось знову трапиться пожежа, то нового храму не збудуємо.

– Остаточне рішення – за жителями села. А для цього потрібно, щоб в своїх округах попрацювали депутати сільської ради. Потрібно підрахувати, скільки приблизно громада може зібрати коштів для початку будівельних робіт. На території села працюють сільгосппідприємства, які теж зацікавлені в добробуті громади. Я думаю, кожен сільгоспвиробник буде готовим допомогти своєму села. Прорахувати витрати. І вже тоді ухвалювати рішення, але час треба використовувати продуктивно, – порадив перший заступник голови адміністрації, депутат районної ради, який активно сприяє соціально-економічноому розвитку цього населеного пункту, Сергій Степанюк.

Жителі села ухвалили рішення створити благодійний фонд з відбудови церкви і найближчим часом зібрати сходку села, аби остаточно вирішитися, яким має бути зведений на попелищі новий храм.

– Зі свого боку, ми підтримаємо всі ініціативи громади, допоможемо в пошуку інвесторів, благодійників та спонсорів, які посприяють у відбудові церкви для громади, – пообіцяв керівник району. – Наше завдання як виконавчої влади – не заважати і допомагати.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 А 17.09.2015 21:30
От так і дурять попи народ довірливий, кажуть, що їхній бог прям такий от всемогутній, а дім «божий» від вогню чомусь не вберіг... "вогнезахисна обробка", "цегла" - це ж все, як там його биш, «козні діявольскія», чи як там. А може то воля божа, щоб той дім «божий» згорів і попи бога там не позорили? То може його і відбудовувати не варто?
І ще. Відповідно до Конституції у нас церква відділена від держави. То яке право має голова Черкаської райдержадмініст рації як посадова державна особа займатися питаннями церкви? Як віруючий - то будь ласка, то його особиста справа, та у такому випадку він не повинен для вирішення церковних питань використовувати свою посаду. Але коли він бере участь у церковних питаннях як голова райдержадмініст рації, то він, на мою думку, порушує не тільки Конституцію і закони України, а і заповіді того бога, за якого він так ратує - "кесареве кесарю, а Боже Богові". Ваше завдання, пане голово, чітко виконувати закони України.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100