реклама

реклама

Сьогодні розпочалося втілення в життя програми термомодернізації шкіл міста Черкаси.

Представники шведської фірми «Sweco» разом із секретарем Черкаської міської ради Олександром Радуцьким та заступником міського голови Станіславом Овчаренком завітали до спеціалізованої загальноосвітньої школи №3.

Це – одна з найстаріших шкіл міста. Цього року їй виповнюється 110 років. Приміщенню ж, в якому вона розташована, – вже 52 роки. Тож термомодернізація йому дійсно необхідна, зазначають у прес-службі Черкаського міськвиконкому.

– Дуже символічно, що саме ця школа стала першою, до якої прийшли представники «Sweco». Адже це школа з поглибленим вивченням хімії, біології та екології, – зауважила директор департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради Ірина Удод.

Як розповіла шановним гостям директор школи Тетяна Ткаченко, екологічному вихованню тут приділяють максимум уваги. Роздільне збирання сміття та збір макулатури мають не формальний характер, а цілком реальне заробляння коштів. У кожному кабінеті є місце для збору відпрацьованого паперу, який згодом вивозиться на переробку до Малинської фабрики. Таким чином діти бачать реальний результат, а не порожні декларації.

Директор похвалилася певними досягненнями в енергозбереженні: кілька років тому тут було замінено усі освітлювальні лампи – з ламп розжарювання на люмінесцентні. Два роки тому було замінено тепломережу від теплоцентралі до будівлі школи, і відтоді жодних втрат тепла на цій ділянці немає. Встановлено і індивідуальний тепловий пункт із терморегулятором. А от приміщення має багато слабких місць: старі вікна, двері, незахищений фасад. Завдяки цій програмі термомодернізації тут сподіваються ліквідувати ці недоліки.


– Три роки тому видалася особливо люта зима. Морози сягали мінус двадцяти. У моїй рідній школі №2 діти сиділи за партами у куртках і рукавичках. Яка наука лізтиме у голову, коли діти навчаються у таких умовах? Коли я це побачив, це стало поштовхом для початку роботи над цим проектом утеплення шкіл, – пояснив головну мету участі влади в цій програмі секретар міської ради Олександр Радуцький.

Він запропонував відвідати другу школу тепер, коли там замінено всі вікна на склопакети, зроблено капітальний ремонт покрівлі. Тоді представники фірми-підрядника переконаються, що влада міста дійсно прагне покращити ситуацію з енергоефективності у навчальних закладах.

– У нас великі плани щодо цієї школи. Крім програми енергоефективності, ми хочемо підняти соціальні стандарти в цій школі: приміром, нещодавно тут був облаштований спортивний майданчик. У довготерміновій перспективі також перестелимо підлогу і, звісно ж, замінимо вікна на склопакети, – підтримав пана Радуцького Станіслав Овчаренко.


Нагадаємо, роботи з повного енергоаудиту черкаських шкіл фінансуватиме міжнародна компанія NEFCO. Шведська фірма «Sweco» є виконавцем робіт. Представники цієї фірми під час відвідин отримали вичерпну технічну інформацію щодо реалізації програми з енергоощадних технологій від представників профільних структурних підрозділів виконавчого комітету Черкаської міськради.


Консультант проекту від «Sweco»Гунар Барк високо оцінив роботу педагогів щодо екологічного виховання дітей і ретельно поставився до питань роботи черкаських теплопостачальних підприємств.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #2 чиста правда 15.09.2015 12:05
За откаты У... И.И. по помыванию бюджетных денег отвечает. С неофициальным миллионером НТПП Арта уже прибыль разделили 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 колян 09.09.2015 23:39
заступником міського голови Станіславом Овчаренком - ця людина ще з кучмо-олійниківських часів. він що невмирущий ? чи апетити менші ніж у олійника, і тому всім угоджає?
що ці політики зробили ?
"Sweco" просто знайшло покупця, за відкати, а Раманич шоу робить..
Він толком і не знає що говорить, хоч вже краще, а щоб прямо енергоефективні стю, блін довге слово, займатися..
Бокс лучче !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100