реклама
Sucurity Police

реклама

Сьогодні колектив Черкаського драматичного театру зібрав підписи під зверненням до голови Черкаської облдержадміністрації Юрія Ткаченка з проханням залишити на посаді директора театру Володимира Осипова.



Лист став реакцією на вчорашній наказ управління культури Черкаської ОДА про відсторонення Володимира Осипова від виконання обов’язків директора театру на час проведення розслідування причин виникнення пожежі.

«Відсторонення директора театру Осипова В.О. є загрозою для повноцінної роботи театру та ускладнює втілення подальших творчих планів. Просимо Вас прислухатись до нашої думки і зробити все можливе для збереження колективу театру на чолі з директором Осиповим В.О.» – йдеться у листі колективу театру до очільника області.

Директор черкаського театру бачить у наказі про відсторонення певний алогізм.

– Алогізм полягає в тому, що в наказі є вердикт, що наслідком пожежі стало невиконання вимог протоколу, а згодом йдеться, що слід відсторонити, поки триває слідство і з’ясовують наслідки. Тобто зараз слідство триває і вони не знають наслідки, а в наказі написано, що наслідком є невиконання. Ще в 2013 році на засідання оперативного штабу я приносив результати технічного обстеження стану театру. Але тоді їх ніхто не слухав, – каже Володимир Олексійович.

На думку Володимира Осипова, якби формулювання тексту наказу було інше, то, можливо, не було б і сьогоднішніх зборів колективу.

– Але оскільки таке формулювання, то виникає багато питань. Тут є підводні течії, – переконаний вже відсторонений директор театру.

Колектив театру ставить підписи під зверненням до голови Черкаської облдержадміністрації Юрія Ткаченка

Колектив театру ставить підписи під зверненням до голови Черкаської облдержадміністрації Юрія Ткаченка


Голову профкому театру, заслужену артистку України Наталію Вігран дивує підстава для винесення наказу.

– У наказі йдеться, що підставою для відсторонення є доповідна записка директора департаменту з питань цивільного захисту від 21 серпня. Однак 27-го директор офіційно подав звіт про виконання робіт. 21 серпня усі вимоги були були виконані. Крім того, ця доповідна записка з’явилася напередодні виходу колективу театру з відпустки, хоча мала виникнути ще після пожежі. Чому такий період часу це замовчувалось? – дивується Наталія Вігран.


Володимир Осипов із словами голови профкому погоджується.

– Якщо 1 липня сталася пожежа, то 2 липня мали відсторонити! А минуло два місяці! – дивується Володимир Олексійович.

– Два місяці директор займався справами. А коли надходять кошти, і ми можемо сподіватись на відбудову, директора тільки зараз вирішили відсторонити! Доповідна була! Людина, на яку складається доповідна записка, має дати пояснення. І тільки отримавши це пояснення, доповідна записка має хід. Як реакція на неї має бути якийсь наказ, догана тощо. Тут доповідна була складена без заслуховування пояснень директора і передана голові Черкаської ОДА. Крім того, звіт директора від 27 серпня лежав у секретаря голови ОДА, і вона до 8 вересня була не спроможна передати його на розгляд голові ОДА. Ці сукупні непорозуміння здаються мені закономірними, – робить висновок Наталія Вігран.

Нагадаємо, пожежа в черкаському театрі сталася 1 липня.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #24 laywer 01.12.2015 15:23
Сьогодні рішенням суду, Осипов В.О. поновлений в обов'язках директора, наказ Управління культури скасовано, дії визнано протиправними. Рішення ще не набуло законної сили, Управління Культури, має змогу подати апеляція потягом 10 днів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #23 зрители черкасс 11.09.2015 12:39
Цитую Reter:
На жаль,все правильно.Згорів театр.Претензії ЗАВЖДИ до керівника.Не було грошей?Чому не судився з департаментом культери ОДА? Де тисячі листів,претензі й,витягів?


Потому что судиться в нашей стране бесполезно, каждый занимается своим делом.В ОДА знали про проблемы театра до пожара ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #22 Reter 10.09.2015 17:59
На жаль,все правильно.Згорів театр.Претензії ЗАВЖДИ до керівника.Не було грошей?Чому не судився з департаментом культери ОДА? Де тисячі листів,претензі й,витягів?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #21 маски-шоу 10.09.2015 14:28
странненько както отсраняют - через 2 месяца после пожара и акурат перед началом освоения средств на восстановление театра. со стороны выглядит какбудто уже назначили цапа-відбувайла...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #20 Ден 10.09.2015 11:45
Помниццо были люди, которые очень хотели отжать театральные склады и гаражи.
Все это добро в центре города, через дорогу от театра, место золотое.
Осипов тогда костями лег - мол, неотдам, хотя и общали взамен пару квартирок
в будущей могоэтажке, которую хотели вместо бизнес центра поднять тут же рядом,
на месте театрального парка. Будем теперь посмотреть, как дело обернеццо...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+23 #19 Валентина 10.09.2015 09:16
Цитую культура:
Вірний наказ, за стьільки років директор не спромігся й ремонту зробити в театрі!!! А от цікаво у себе він ремонт зробив, чи можливо й прикупив щось, ви не задавали йому це питання чи не вивчали - прцівники чи журналісти тощо.

А ви коли були останній раз в театрі.Мабуть ще при радянській владі і не бачили того ремонту який був зроблений в глядацькій залі.ВОЛОДИМИР ОЛЕКСІЙОВИЧУ тримайтеся .Вдячні глядачі м.Черкаси підтримують Вас .І на прибирання театру прийдемо всією родиною.Тримайтеся.!!!!!!!!!!!!!!! !!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-22 #18 Черкащанин 10.09.2015 08:19
Театруни бесідують з театрунами і намагаються робити вигляд, що вони - "пересічні черкащани", які фанатіють від театру і дуже переймаються тим, робитимуть там Осіпов і Проскурня, чи ні. :-x
Не смішіть!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #17 Фугас 10.09.2015 07:33
Вот таким незамысловатым способом влада перевела "страсти по крыше" в другое русло. А мы таки будем морочить голову - Юрий Олегович, Валентина Михайловна - где то шо вы обещали "вже найблыжчым часом", а?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #16 театр 09.09.2015 21:21
Если губернатор пойдет на поводу у проскурни и таких, как он - то ПОЗОР такому губернатору. Если вы хотите, чтобы в области был театр, оставьте Осипова!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+22 #15 А-320 09.09.2015 18:41
Очень жаль ,что чиновничий аппарат мешает работать авторитетному профессионалу в этой сфере!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100