реклама

реклама

15-річний учень Черкаської спеціалізованої школи №17, який, не маючи водійського посвідчення, тривалий час їздив на заняття на автомобілі «Інфініті» своєї матері, міг би уникнути матеріального покарання, якби був на рік старший.

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив старший інспектор з особливих доручень УДАІ УМВС України в Черкаській області Олег Єргаков.

– Якби учень був на рік старший, а саме досяг 16-річного віку, то згідно з чинним законодавством, не батьки, а саме він мав би нести відповідальність за власні дії. У такому випадку передбачені покарання у вигляді передачі неповнолітнього під нагляд батьків, встановлення його на облік навчального закладу або привселюдне вибачення. Жодних штрафних санкцій згідно із законом у такій ситуації не передбачено, – зазначив пан Єргаков.

Перед ким вибачався б школяр, якби був трішки старший, – невідомо.

Як говорить т. в. о. начальника УДАI УМВС України в Черкаській області Олег Ткаченко, згідно з чинним законодавством, стосовно осіб до 16 років не передбачено адміністративної відповідальності. Тому протокол був складений на маму неповнолітнього – власницю авто. Штраф, який передбачений законом, коливається в межах від 510 до 595 гривень.

– Перевірити кожного водія, повнолітній він чи неповнолітній, ми фізично не можемо, і законодавство цього не дозволяє. Тому що ми зупиняємо водія, тільки коли є очевидна ознака правопорушення. Тому виникає питання до адміністрації школи, до людей, які бачили правопорушення: чому вони раніше на звертались до нас? Ми направимо звернення до департаменту освіти з тим, аби зрозуміти, чому вчителі та адміністрація школи ігнорували правопорушення, – говорить Олег Ткаченко.

Керівник Черкаського УДАІ просить усіх громадян, які стали свідками правопорушень на дорогах, звертатись до управління Державтоінспекції в Черкаській області або писати повідомлення на інтерактивне вікно сайту УДАІ.

реклама

Коментарі  

 
+1 #5 Хи хи 16.09.2015 08:10
Та там у сім'ї 5 інфініті і будиночок придбаний за 1,2 млн.доларів....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 Рамір 16.09.2015 05:40
17 школа стає центром скандальчиків
Чого б це?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Освітянка 15.09.2015 20:21
М..нтам, аби здихатись проблеми!нашо вони треба, якщо за них їх роботу департаменти всякі робить?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+25 #2 Вовченя 15.09.2015 17:11
Матеріальне покарання для цієї сімейки в 600 грн це ніщо з тими сумами , що вини витрачають. Посміються всім в очі і будуть порушувати закони і надалі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+22 #1 Вовченя 15.09.2015 17:09
Чому не бачіли? Та ви подивіться де це хлопчик-мажорчик відпочиває. На такі курорти жоде з вчителів в житті не потрапить. Читайте сай "Про все Черкаси" там гарний репортаж з фотками. Цей мажорчик морально зіпсована людина, для якого на першому місті гроші і понти. І батьки його такі ж самі бр виховали справжнього .......!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100