реклама

реклама

У Черкасах незабаром запрацює сайт, що інформуватиме про роботу закладів позашкілля.


За словами директора департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Марини Бакланової, на сьогодні продовжується робота щодо програми розвитку позашкільних закладів нашого міста. Перший реальний крок, який допоможе активно організувати інформаційну кампанію, причому системно і зосереджено в одному місці – сайт позашкілля.

Програму «Забезпечення громадського впливу у сфері розвитку позашкільних навчальних закладів у м. Черкаси» координує Черкаська обласна благодійна фундація «Паритет» у співпраці з департаментом освіти та гуманітарної політики виконавчого комітету Черкаської міської ради. Проект здійснено за фінансової підтримки Фундації ПАУСІ, Європейського Союзу та Центральноєвропейської ініціативи.

Презентували сайт позашкілля представники Черкаської обласної благодійної фундації «Паритет» Сергій Слинько (координатор проекту «Забезпечення громадського впливу у сфері розвитку позашкільних навчальних закладів у м. Черкаси», який реалізується за сприяння Проекту «Бюджети за завданнями у Черкасах і Вінниці – розвиток належного врядування і фінансової прозорості органів місцевого самоврядування в Україні», що впроваджується Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ за фінансової підтримки Європейського Союзу та Центральноєвропейської програми) та Олексій Братенков (розробник сайту).

Розробники сайту позашкілля ставили перед собою за мету, щоб він був яскравим та змістовним для дітей, легким та змістовним функціоналом для батьків, безоплатним у використанні та обслуговуванні. Наповнювати сайт інформацією зможе людина, яка знає програму «Word», адмініструватиме сайт департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

– Ми вивчали досвід польських колег, тобто, як у них працюють загальноміські програми із залучення громадськості, – розповідає Сергій Слинько. – У місті діє «Програма розвитку позашкільної освіти в м. Черкаси на 2015-2020 роки». Наші волонтери провели дослідження та з’ясували, яка інформація цікавить у цій галузі наших громадян. До обговорення змістовного наповнення сайту залучили також представників позашкілля. На сьогодні позашкільний навчальний заклад «Багатопрофільний молодіжний центр» отримав доступ до роботи на сайті й згодом внесе свої побажання з приводу роботи своєї сторінки  на веб-порталі.

У залі засідань Черкаської міської ради 17 вересня зібралося більше тридцяти представників позашкільних закладів міста, які жваво обговорювали роботу сайту та вносили корективи відповідно до специфіки кожної окремої ланки позашкілля (позашкільні навчальні заклади у системі освіти, школи естетичного виховання та спортивні гуртки і секції), що необхідно врахувати в подальшій розробці та функціонуванні інформаційного порталу. Оскільки проект на стадії розробки, то дійшли згоди зібратися згодом, коли будуть внесені окремі рекомендації, зазначають у департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100