реклама

реклама

Оскільки в цілому по країні ДАІ буде замінено на патрульну службу, то, як тільки в Черкасах запрацює нова поліція, Державтоінспекцію в місті буде ліквідовано, повідомив сьогодні під час спілкування з журналістами в Черкасах міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

– Аналогічно й у всій країні – коли запрацюють дорожні патрулі – на трасах і так далі, відпаде потреба в обласних ДАІ, – відповів міністр на запитання, чи буде призначений новий керівник ДАІ замість Ярослава Чубатюка, який звільнився у серпні.

Міністр також нагадав, що замість МРЕВ (міських, міжрайонних реєстраційно-екзаменаційних відділень) ДАІ буде створено нову систему сервісних центрів, яка працюватиме не у складі Державтоінспекції й буде побудована «за новим, європейським стандартом». Відповідний законопроект у парламенті вже проголосовано в першому читанні, але МВС, не чекаючи другого читання, вже веде роботу з реорганізації МРЕВ.

– Зараз ви бачите реформування тільки патрульної поліції. Але таких напрямків насправді багато, і робота ведеться дуже динамічно. Дуже важливо, щоб державний бюджет нас підтримував у цьому питанні. Український парламент нам виділив додатково ще 144 мільйони гривень до кінця року, і за рахунок цього ми прискорили (створення нової поліції, – ред.). Важливо, щоб і в наступному році таку ситуацію було підтверджено.

За словами міністра, в новому році МВС працюватиме над якістю роботи поліції. Абсолютно всі нинішні міліціонери пройдуть тестування, за результатом якого вони пройдуть або не пройдуть у нову правоохоронну структуру.

– 7 листопада – справді «червоний день календаря», після якого міліції офіційно вже не існуватиме, – сказав Арсен Аваков. – Але «в нову форму ми перевдягатимемо» тільки тих, хто пройшов атестацію. Тож ми сподіваємося, що подій, через які люди не люблять міліцію, буде все менше й менше.

Зростатиме і освітній рівень поліції. Нинішня інтенсивна кількамісячна підготовка поліцейських достатня для того, щоб вони стали до роботи, тим більше, що серед них 60-80% – це люди з вищою освітою. Більшість із нинішніх поліцейських продовжуватимуть освіту, зокрема, в нинішній Академії МВС, яка стане Поліцейською академією.

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 Степаныч 22.09.2015 09:36
Цитую Аваков:
замість МРЕВ (міських, міжрайонних реєстраційно-екзаменаційних відділень) ДАІ буде створено нову систему сервісних центрів, яка працюватиме не у складі Державтоінспекц ії й буде побудована «за новим, європейським стандартом

Когда все процедуры в МРЭО будут оперативные, четкие, ясные каждому, без липовых дополнительных платежей, а также когда бегунки под МРЭО исчезнут, вот тогда поверю в эффективность реорганизации этой структуры. А так без этого всего можно долго и радужно рассказывать про новые "европейские" стандарты!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Олег 21.09.2015 14:30
Вот как хотел гаишник Ткаченко быть начальником!!! Ростроил !!! :lol: :lol: :lol: :D :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100