реклама

реклама

24 вересня журналіст і громадський активіст Сергій Могилко, презентував у великому залі кінопалацу «Салют» свою книгу «Цитати Сходу». Прийшли підтримати свого випускника викладачі кафедри видавничої справи, редагування та теорії інформації Лариса Завгородня, Людмила Фіть та студенти-редактори.

Ідея цієї унікальної книги, за словами Сергія,  виникла більше року тому, коли захоплення Донбасу російськими найманцями тільки починалося і стало зрозуміло, що ніяке це не АТО, а справжня війна.

Фото надані МГО «Книжковий маестро»

Фото надані МГО «Книжковий маестро»


«Цитати Сходу» – це 74 реальні історії очевидців війни на Донбасі, які Сергій зібрав від бійців та військових журналістів, від волонтерів та переселенців в період з літа 2014 року по літо 2015 року.

У книгу ввійшли спогади трьох наших земляків. На зустрічі представляли книгу і черкаські співавтори. Це Оксана Циганок, волонтер ГО «Громадський Блокпост» та Центру допомоги армії, яка поділилася страшними спогадами про Ілловайський котел, Дебальцеве.

– Там, всього лише за 300 км звідси в цю хвилину десятками, сотнями гинуть, згорають заживо наші чоловіки, брати, знайомі… А тут все тихо і байдуже, – із болем у голосі розповіла вона про свої враження від поїздок на Схід.

Спогади іншого черкасця, бійця 95-ї окремої аеромобільної бригади, Василя Шкута Сергій взяв прямо із сторінки у соціальній мережі «Фейсбук».

Під час зустрічі зачитували уривки із книги. Дехто із присутніх слухав зі сльозами на очах. Бо спокійно це сприймати просто неможливо, ділилися враженням уже після зустрічі студенти.

Фото надані МГО «Книжковий маестро»

Фото надані МГО «Книжковий маестро»


Голова обласної ради Валентина Коваленко назвала книгу почасником, який треба щогодини відкривати й читати, щоб пам’ятати про ці страшні дні, щоб виграти цю війну, насамперед, зсередини, тільки тоді ми залишимося українцями.

Черкаський видавець Олександр Третьяков зауважив, що книга уже презентована на Форумі видавців у Львові разом з двома іншими, створеними у подібному форматі: це книга Валерія Макеєва «100 днів полону» та книга Андрія Кравця «Генерал Момот: наш МІФ». До створення всіх трьох книг дотичні журналісти. У будь-якому разі ці твори на передовій інформаційної війни, яка нині розгорнулася.

За кілька днів книга буде доступна у книгарнях міста. Частина тиражу вже подарована вищим навчальним закладам Львова, Києва та Черкас, частина передана бійцям в АТО.

Насамкінець журналіст подякував всім меценатам, хто допоміг видати й презентувати цю унікальну збірку спогадів, та продовжив спілкування з гостями зустрічі на автограф- та фотосесії.

Людмила Солодка

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100