реклама

реклама

Сьогодні в центрі Черкас учні загальноосвітньої школи №11, які беруть участь у відбірковому етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), роздавали курцям цукерки замість цигарок.


– Один із етапів гри «Джура» називається «Добре діло». До кінця першого (міського) відбіркового етапу гри, який триватиме до березня 2016 року, учасникам треба зробити якомога більше добрих справ. Я запитала дітей, що саме вони хотіли б зробити. Вони відповіли: «А давай зробимо так, щоб ніхто не палив!» Я, звичайно, погодилась! Тому сьогоднішня акція – суто їхня ініціатива, – розповідає «Прочерку» керівник гуртка «Джура» Черкаського міського центру туризму, краєзнавства, екскурсій, спорту учнівської молоді Ярослава Проценко.

 

Для сьогоднішньої акції діти закупили півкілограма цукерок. Гроші на солодощі збирали самі.


Хлопці та дівчата бігали від одного курця до іншого. Реакція у останніх була різною: хтось мовчки гасив цигарку і брав цукерку, хтось навіть відмовлявся від цукерок на користь школярок.


Тим, хто гасили цигарки і намагалися кинути недопалок під ноги, діти вказували на найближчий смітник, і стежили, щоб курці таки донесли цигарку до смітника.

 

Хтось навідріз відмовлявся гасити цигарку, наголошуючи, що коштує вона недешево. Діти за словом до кишені не лізли: запевняли, що їсти цукерки значно дешевше, ніж палити.

За словами Ярослави Олександрівни, особливістю гри «Джура» є те, що діти мають займатися самоврядуванням.

 

– Вони мають самі визначати, як називатиметься їхня команда, хто буде їхнім керівником, готуватися до всіх етапів гри. Моє завдання – тільки допомагати їм і спрямовувати, – говорить Ярослава Проценко.

Так, учні школи №11, команда яких називається «Останній гетьман», вже прибрали територію санаторію «Україна» та парку «Ювілейний».

– Спершу діти хотіли прибирати територію пляжу «Рів’єра», тому що самі там часто купаються і бачать бруд, скло, порожні пляшки. Але, коли ми повідомили про акцію керівництву «Дирекції парків», нам відповіли, що є більш забруднене місце. Тому діти прибирали саме в парку «Ювілейний», – пояснює керівник гуртка «Джура».

реклама

Коментарі  

 
0 #1 незнайка 27.09.2015 09:38
скоро из машин волонтерской допомогы в АТО ОСТАНАВЛИВАТЬ и изымать курево начнут
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100