реклама

реклама

pobit Вчора, 9 серпня о 18 годині депутат Ватутінської міської ради із фракції «Батьківщина» Ганна Тростянська  вийшла із власного під`їзду, щоб зустрітись із виборцем, який просив допомоги. Жінка чекала візаві біля столика навпроти входу в багатоповерхівку. Раптом її увагу привернув високий молодик у темних окулярах, що стрімко йшов у її сторону. Коли незнайомець вихопив з кишені пляшечку з якоюсь рідиною і побіг, депутатка зрозуміла, що це напад і почала тікати. Та молодий чоловік швидко наздогнав свою жертву і, зваливши з ніг кількома ударами в голову, почав бити її ногами.

 Тростянська втратила свідомість, тож все, що відбулось потім, їй розповіли сусіди, які збіглись на крик. За їхніми словами, коли з під`їздів почали вибігати мешканці будинку, нападник втік. Згодом на місце інциденту прибула міліція і «швидка». Правоохоронці склали протокол, а лікарі встановили у Тростянської численні забої голови та тулуба, чомусь відклавши госпіталізацію постраждалої на наступний день.

Нині жінка перебуває вдома, але почувається погано. Напад пов`язує виключно зі своєю депутатською діяльністю.

«Ще 20 квітня цього року мені надійшов анонімний лист, що якщо я не припиню втручатися в діяльність міської влади, то мені заллють обличчя кислотою. Тому я й почала тікати, побачивши в руках нападника пляшечку. Нещодавно мені подзвонив на мобільний невідомий і почав погрожувать, але я поклала слухавку. Згодом  з того ж номера мені прийшла есемеска, що мене хотіли попередить, але якщо я така вперта, то так мені і треба. В обох випадках я написала відповідні заяви в міліцію, але правоохоронці ще не встановили особу того, хто мені погрожував,» - розповіла постраждала.

Ганна Тростянська як депутат міської ради постійно опонує чинному міському голові, оскільки вважає, що чимало його рішень наносять шкоду громаді. Останньою темою для протистояння стало бажання мера продати земельну ділянку  у парковій зоні. У результаті її звернень, стверджує депутатка, правоохоронці нарахували міській владі 417 тис. 678 грн. збитків, нанесених державі унаслідок цього рішення. Ще однією своєю заслугою Тростянська називає реакцію правоохоронців на здачу в оренду комунального майна міста одній з наближених до міського голови структур. У результаті перевірки було встановлено низку порушень і з боку влади, і з боку орендаря, а на майно останнього було накладено арешт.

Обласна організація ВО «Батьківщина»  висловила глибоку стурбованість подіями у Ватутіному.

«Наскільки нам відомо, поки що кримінальна справа за фактом нападу на активістку нашої партії не порушена, ведеться перевірка. Але ми стверджуємо, що систематичні погрози, а потім напад на Ганну Тростянську є нічим іншим, як переслідуванням за активну громадянську позицію і приналежність до опозиційної сили. Тому вимагаємо від правоохоронних органів негайної реакції, оскільки не виключаємо, що на скоєному зловмисники не зупиняться. Ми також звертаємось до обласного УМВС та прокуратури з вимогою проконтролювати процес розслідування,» - заявив голова обласної «Батьківщини» Анатолій Бондаренко.

Тетяна Воронцова

реклама

Коментарі  

 
+8 #9 . 11.08.2011 14:27
Як би ця людина жила в 37 або 39 роках, ото б розгорнула діяльність. Ватутінські підприємці зрозуміють про що мова.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #8 співчуваю, але 11.08.2011 14:10
А міська рада мовчить - бо нічого доброго сказати про неї не може.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #7 Соня 11.08.2011 09:53
А де поділась пляшечка?Мабуть там була геть друга рідина,яку для хоробрості і хильнув незнайомець,щоб підійти до депутатки з бойовим окрасом.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #6 Оксана 10.08.2011 21:18
А міська рада чому мовчить? Не добре так! Ватутіне - містечко невелике...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 . 10.08.2011 19:06
Только вот о политике не надо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #4 . 10.08.2011 18:43
Да. Есть бог на небе. Заслуженная кара настигла негодяйку - известную в г.Ватутино аферистку, вымогателя и шантажистку.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #3 Максим Колісник 10.08.2011 18:10
СВОЛОТА!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #2 Витя 10.08.2011 17:01
для БЮТ шумиха сейчас очень нужна.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-14 #1 Знайка 10.08.2011 16:17
А мы все стерпим....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100