реклама

реклама

У Черкасах молоді художники-початківці розмальовують різні непримітні споруди з метою прикрашення міста. Нині вони фарбами творять прототип Пізанської вежі із технічної споруди за Черкаським міськвиконкомом. За словами художників, які називають себе стрит-артерами, це перший у місті арт-об’єкт, що незабаром радуватиме око черкасців, інформує прес-служба міськвиконкому.

Ідея розмалювати споруду за міськвиконкомом виникла у керуючого справами Черкаського міськвиконкому Миколи Кудрявцева. Про це він оголосив у соціальній мережі Фейсбук. Відразу ж відгукнулися молоді черкаські художники, які після затвердження з мерією ескізу взялися малювати. Фарбою стрит-артерів забезпечила міська влада.

– Я побачив споруди біля міськвиконкому, які несуть якесь технічне навантаження, але не прикрашають місто. Натомість стрит-арт – дуже популярний у країнах Європи, коли талановиті молоді люди розмальовують місто цікавими зображеннями. Я думаю, що це може стати родзинкою і нашого міста, – розповідає Микола Кудрявцев. – Люди відгукнулися, погодилися розмальовувати. Хотів би, щоб ця ідея знайшла подальший розголос. Є така думка, можливо, провести у Черкасах у майбутньому фестиваль стрит-арту.

Нині молоді черкаські художники Дарина Малкова й Олександр Булла працюють над втіленням запланованого образу. Хочуть зобразити щось схоже на Пізанську вежу. Планують завершити всі роботи приблизно за тиждень.

Цікаво, що це не перший випадок стрит-арту в Черкасах. Торік група з 10 студентів розмалювала бетонну стіну напроти Долини троянд. Там вони зобразили сюжетну картину у вигляді метро.

Довідка: Стрит-арт – (англ. Street art – вуличне мистецтво) – образотворче мистецтво, характерною особливістю якого є яскраво виражений урбаністичний стиль. Основна частина стрит-арта – графіті (спрей-арт), але не можна ототожнювати графіті і стрит-арт. До стрит-арту зараховують також постери (некомерційні), трафарети тощо.

реклама

Коментарі  

 
+4 #7 Kotovsky 11.08.2011 10:13
Це дуже цікаво. Принаймні цивілізовано - не те, що ми бачимо в різним місцях у вигляді "наскельних малюнків" графіті. Хоча де-хто вважає це теж свого роду мистецтвом.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #6 АрхіТектор 11.08.2011 09:33
Малюємо Вавілонську і називаємо Пізанською... Круто! Пане Миколо, а як там шпиль, який ви хотіли приліпить на мерію, назвавши ратушею? Як це в дусі часу, в унісон виступам проФФесури! Їдьте В ПІЗУ - пробийте у мера відрядження на освоєння матчастини!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 Rеса 11.08.2011 09:18
Это хорошая задумка!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #4 Микола Кудрявцев 11.08.2011 08:42
Спочатку дійсно ідея обговорювалася щодо зламаної Вавілонської вежі, проте то не головне-аби не потворна сірість. Як на мене, виходить непогано, можна цю ідею розвивати на місто - і художники знайдуть масу можливостей для самовиразу й тренувань :)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 гига 10.08.2011 23:59
точно не пизанська...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Вадим 10.08.2011 18:44
Надеюсь ребята на этом не остановится! Давно пора стирать с лица города его серость.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 ыфыф 10.08.2011 18:28
Більше схоже на уламки Вавілонської вежі,кор. шось напутав
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100