реклама

реклама

Черкаська митниця ДФС встановила, що в 2014-2015 рр. з області за підробленими товарно-транспортними накладними експортовано 6 партій деревини сумнівного походження, загальною вагою близько 140 тонн.

Як повідомили у Черкаській митниці ДФС, у 2014 році кілька суб’єктів господарювання здійснили експортні операції лісоматеріалів до Туреччини та країн Євросоюзу з використанням підроблених документів. Обов’язковою підставою для митного оформлення лісоматеріалів на експорт є наявність сертифікатів про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів, які видаються обласними управліннями лісового та мисливського господарства Державного агентства лісових ресурсів України.

У свою чергу, для отримання відповідних сертифікатів від обласних управлінь лісового та мисливського господарства необхідно надання документів про придбання деревини на території України в інших лісгоспів або підприємців.

У результаті проведення дієвих заходів та плідної взаємодії з прокуратурою Черкаської області на підставі отриманих відповідей лісових господарств України та суб’єктів підприємницької діяльності встановлено, що на у 2014-2015 рр. з Черкащини за підробленими товарно-транспортним накладними експортовано 6 партій деревини сумнівного походження, загальною вагою близько 140 тонн.

За цими фактами Черкаською митницею щодо порушників складено протоколи про порушення митних правил за статтею 483 Митного кодексу України (дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з поданням підроблених документів чи документів, одержаних незаконним шляхом, або таких, що містять неправдиві відомості).

Наприкінці серпня цього року Соснівський районний суд м. Черкаси виніс постанови про визнання винним директора житомирського підприємства та накладення на нього штрафних санкцій у розмірі понад 200 тис. грн за здійснення експорту лісоматеріалів з Черкаської області до Туреччини за підробленими документами.

Інші протоколи на загальну суму близько півмільйона гривень найближчим часом також будуть розглянуті в судовому порядку.

У зв’язку із наявністю ознак злочинів з боку підприємців, відповідальність за які передбачена Кримінальним кодексом України, всі матеріали направлено до обласної прокуратури для проведення подальшої перевірки та ухвалення процесуального рішення. Про це повідомляють у прес-службі ДФС області.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100