реклама
Sucurity Police

реклама

фото - з архіву

фото - з архіву

Упродовж кількох останніх тижнів інспектори головного управління Держрибоохорони в Черкаській області провели кілька рейдів, у ході яких виявили та знищили з півтора десятка павуків.  У цьому випадку павуки – це аж ніяк не комахи. Це такі хитромудрі саморобні пристрої для масового вилову риби, пише газета «Нова Доба». Вони стаціонарні, зроблені капітально, з підмостками, балками, шківами й лебідками для підйому сіток. Найбільше їх на Росі в проміжку між Сахнівкою Корсунь-Шевченківського району та Межирічем Канівського – там, де русло річки дуже вузьке.
Павуки настільки широкі, що подекуди перекривають усе русло. За один підйом у сітці опиняється до сотні кілограмів риби.
– Упіймати на гарячому власників таких павуків досить складно, бо вони не чатують на місці, а витягують свої сіті, зазвичай, у присмерку, – каже інспектор рибоохорони Сергій Шевченко. – Побачити ті пристрої можна лише з річки, бо вони заховані в густих чагарях, і з берега їх не видно. Демонтувати їх теж непросто – потрібне спеціальне обладнання.
За словами Сергія Івановича, своїми павуками браконьєри завдають шкоди рибним запасам Росі щодня, та найбільше – під час нересту, коли риба йде на нерестовища в мілководне гирло річки.

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 Порядка на Днепре нет 11.08.2011 07:32
Инспектор Сергей Шевчук рассказывает "сказки".
Реальная "проблема" состоит в самой же рыбинспекции.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100