реклама

реклама

Черкащан закликають не підписувати угоди, якщо вони написані незнайомою іноземною мовою

Черкащан закликають не підписувати угоди, якщо вони написані незнайомою іноземною мовою

Жінки та чоловіки цього віку, а також пенсіонери стрімко поповнюють перелік постраждалих від трудової експлуатації. За статистикою 2010 року Міжнародної організації з міграції в Україні трудове рабство переважає над сексуальним, а найбільший відсоток постраждалих повертається із Росії, Польщі й Туреччини. В цілому такі випадки експлуатації українців зафіксовано у шістдесяти країнах світу. Всередині країни у трудове рабство потрапляють не лише імігранти, а й пересічні українці. Зоною ризику є жителі центральних областей, які не можуть розпізнати ризкики працевлаштування за кордоном.

 Загрозливе оголошення зазвичай містить обіцянки про високі заробітки за некваліфіковану працю без знання мови, оформлення документів та візи роботодавець бере на себе, обіцянка покрити витрати на проїзд. Часто за таких умов люди потрапляють в боргову кабалу: на місці роботодавці змушують відпрацьовувати борг за витрачені кошти на працевлаштування.

Працівники МОМ радять, перш за все, перевіряти наявність посередника у реєстрі Міністерства соціальної політики телефоном (044 289 50 97) або на сайті. Сигналом про обман може стати пропозиція роботодавця оформити туристичну, а вже потім на місці трудову візу, що не є можливим. Візу варто оформлювати самостійно, щоби знати умови перебування за кордоном і в разі небезпеки конкретні можливості захисту на місці.

„Якщо контракт написано будь-якою мовою, яку не розуміє людина, його підписувати заборонено, навіть, якщо вам кажуть, що це стандартний типовий контракт. Це один із тих трюків і схем, які  застосовують, щоб обдурити людину. Кажуть: підписуйте, це наша типова форма, усі такий підписують, або якщо ви не хочете підписати, охочих вдосталь, бо така робота з’являється рідко. У людини виникає бажання утримати цю роботу будь-яким шляхом”, - каже на прес-конференції в Черкасах спеціаліст програми протидії торгівлі людьми Катерина Арданян.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100