реклама

реклама

На Черкаському «Азоті», що входить до холдингу «Ostchem» (об’єднує підприємства азотної хімії «Group DF»), розробили перший професійний стандарт, який регулюватиме підготовку машиністів компресорних установок виробництва аміаку.

Професійний стандарт днями вже схвалила й затвердила комісія в складі представників кадрових служб підприємств хімічної галузі, академічних установ та вищих навчальних закладів, а також Федерація роботодавців України.

– Керівництво холдингу «Ostchem» має високий рівень менеджменту та чітке уявлення про подальший розвиток підприємств групи та хімічної галузі в цілому. Зокрема, в розробці професійних стандартів ми вбачаємо один із напрямів ефективної підготовки кадрів. Ці документи потрібні насамперед для організації навчання на виробництві, перевірки кваліфікацій та уточнення обов’язків працівника, – зазначає директор департаменту з управління кадрами ПАТ «Азот», голова галузевої ради з розроблення професійних стандартів і професійних кваліфікацій Всеукраїнського галузевого об’єднання організацій роботодавців хімічної промисловості Ігор Сергієнко. – Сьогодні на ринку праці відчувається брак фахівців, які вже володіють конкретними навичками і відповідають сучасним вимогам виробничих та бізнес-процесів. Тому розроблені та затверджені профстандарти ми направлятимемо до Міністерства освіти і науки України для внесення відповідних змін у програми підготовки спеціалістів у системі професійно-технічної освіти.

Директор департаменту з управління персоналом Ігор Сергієнко

Розпочати свою роботу члени Галузевої ради вирішили зі створення професійних стандартів для групи спеціалістів у межах одного виробництва. Нині для п’яти найбільших хімічних підприємств України актуальним є випуск аміаку. Тому до пілотного проекту, згідно з кількістю пропозицій, увійшли чотири відповідних професії: машиніст компресорних установок, апаратник конверсії, апаратник синтезу та начальник зміни.

На сьогодні вже завершено роботу над проектом профстандарту «Апаратник конверсії виробництва аміаку», який розміщено на сайті Союзу хіміків України та Репозиторію професійних кваліфікацій. Протягом двох місяців він проходитиме обговорення.

Галузеву раду було утворено в серпні 2013 року за ініціативою холдингу «Ostchem». До неї увійшли представники найбільших хімічних підприємств країни, наукових і навчальних закладів. Окрім розробки профстандартів, рада спеціалізується на системному оцінюванні кадрових потреб української хімічної промисловості. Про це повідомляють у прес-службі ПАТ «Азот».

реклама

Коментарі  

 
-1 #2 SMS 09.10.2015 11:12
Цитую незнайка:
а как с долгами перед НАФТОГАЗОМ


та погасили вже, от тобі не йметься, як про Азот новина, так якусь Г.. тобі надо вкинути!

Вони тебе обідили?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 незнайка 07.10.2015 13:52
а как с долгами перед НАФТОГАЗОМ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100