реклама

реклама

Згідно з результатами спостережень у вересні в повітрі Черкас зафіксували великі викиди аміаку, концентрації якого інколи перевищували гранично допустиму середньодобову норму в 1,25-2,25 рази. Про це повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

Крім того, повітря міста було забруднене пилом, діоксином азоту та викидами формальдегіду.

Концентрації пилу перевищували середньодобову норму в 1,3 рази, що характерно в основному для теплого періоду року при сухій вітряній погоді. Концентрації діоксиду азоту інколи перевищували допустиму норму в 1,75 рази.

У Дніпровському мікрорайоні були виявлені концентрації формальдегіду, що перевищували допустиму норму в 2,3 рази. Це речовина 2-го класу небезпеки і має широке використання. Формальдегід використовується у виробництві добрив, паперу, фанери та карбамідоформальдегідних смол. Також його застосовують як консервант у деяких харчових продуктах і речовинах та предметах, що використовуються в побуті, як антисептики, ліках та косметиці. Найбільш чутливі до високого вмісту в повітрі формальдегіду діти та люди, хворі на астму.

− Хімічні сполуки, що були присутні в повітрі, не вплинули на кислотність опадів. Параметри по кислотності атмосферної води були нормальними, − зазначив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань. − Осінь дарує нам останні погожі дні, тому використовуйте їх з користю для здоров’я. Відвідуйте парки і сквери. Проводьте вихідні дні за межами міста – в сільській місцевості або у лісі, де повітря найчистіше.

Про це повідомляють у прес-службі Черкаської ОДА.

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 Свой 15.10.2015 16:08
Цитую scorpions:
Кто виноват, и что делать!? А констатировать чего, кто должен был предотвратить!

Кто должен реагировать -чешет репу- как выиграть выборы и надуть население . Шоб им пусто было...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Свой 15.10.2015 16:06
Надо проверить подпольные цеха-производства : мебельный цех, Химреактив...и прочую дрянь. Вместо драки за власть и корыто, искали бы тех, кто нагло травит горожан,набивая баблом карманы,отсижив аясь в пригородной зоне на чистом воздухе. А потом скроется с нав..рованным из Черкасс и будет смеяться над л...хами.Детишек своих давно попристраивали в хороших городах и странах ).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Serg 08.10.2015 19:30
А навіщо нам тоді екологічна інспекція? Вона що, нічого не фіксує, не виявляє хто забруднює атмосферу міста? Також є деякі особи, що рекламують себе справжніми екологами від громадськості міста, та й ще на цьому роблять собі піар, аби стати депутатом міськради, вони що, теж нічого не помічають? Начебто все є, а великі викиди аміаку в місті помічають тільки гідрометеоролог и, які нічого не приховують, а називають неподобства своїми іменами: пил - пилом, діоксин азоту -діоксином азоту та викиди формальдегіду - викидами формальдегіду.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 scorpions 08.10.2015 14:15
Кто виноват, и что делать!? А констатировать чего, кто должен был предотвратить!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100