реклама

реклама

Сьогодні черкаський фінансовий фахівець, експерт з економічних питань Олексій Кулеша на прес-конференції розповів про нинішній фінансовий стан країни та припустив, чого очікувати після виборів.

- Перша причина, чому є смисл розміщувати депозит – це те, що в нас фактично нема альтернатив. Якщо є можливість формувати хоч якийсь фінансовий запас, то краще це робити в депозитах. Інші активи, в які можна вкладати кошти, - це золото, нерухомість, цінні папери, валюта і тримати вдома. Всі ці способи заробити та зберегти гроші значно програють депозитам, - говорить Олексій.

Також експерт розповів, за якими критеріями варто обирати банк для того, щоб вкласти депозит

- Якщо хтось вагається, чи варто розміщувати депозит, чи ні, то моя думка така – розміщувати, але тільки в надійних банках. Які є критерії? Перш за все банк має бути універсальним – він повинен кредитувати, приймати депозити, надавати послуги по зберіганню коштів. Якщо банк не універсальний, якщо він женеться за депозитами будь-якою ціною, якщо він дає надто високі ставки, то це свідчить про ненадійність банка.

В середньому в Україні банки приймають депозити під відсоткову ставку 18-22%. Всі інші пропозиції з вищим відсотком мають викликати сумнів, говорить експерт.

Загалом, говорячи про загальну економічну ситуації в нашій країні, Олексій Кулеша висловив свої сподівання, що відповідальним за економіку нашої держави вдасться керувати фінансами так, що наш курс різко провалюватись більше не буде. А на прохання зробити прогноз, чи зміниться курс гривні після виборів в Україні, експерт прямої відповіді уникнув:

- Справа в тому, що наш курс не завжди залежить від економіки. На нього дуже впливає політика, зокрема ті кризи, які є зараз на Донбасі. Але сподіваюсь, що після виборів нас не чекає різкі коливання гривні. Певна девальвація національної валюти по відношенню до долара може бути, тому що економічна ситуація в нашій країні не сприяє тому, аби мати сильну валюту.

Щодо економічної ситуації в Черкасах, то як говорить експерт, глобальних відмінностей від загальної ситуації в країні немає.

- Єдине, Черкаси – це маленьке місто, де працює 80-90 банків. Тобто, банки ведуть більш жорстку боротьбу. До того ж, в Черкасах набагато легше дізнатись інформацію про банки, тому що у нас місто маленьке, ми всі один одного знаємо, і в нас «сарафанне радіо» може краща працювати, ніж у містах-мільйонниках. А тому банку, який порушує свої фінансові обов’язки, тут складніше це приховати, - пояснює фінансовий експерт.

Олексій Кулеша є сином багаторічного очільника обласного департаменту фінансів Володимира Кулеші. Зараз Олексій очолює Регіональне відділення АБ «Південний» у місті Черкаси.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100