реклама

реклама

Учора в урочистій атмосфері в приміщенні обласної філармонії свій 85-річний ювілей відзначив Черкаський обласний медичний коледж.

Привітати викладачів та студентів зі святом прийшли голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, перший заступник голови облради Наталія Кравцова, керівництво департаменту охорони здоров’я ОДА, лікарі та друзі навчального закладу.


Спочатку присутнім продемонстрували фільм про історію Черкаського медколеджу. У ньому розповідалося, що заклад був утворений 1930 року, коли за рішенням Народного Комісаріату охорони здоров’я УРСР було відкрито медичний технікум фельдшерсько-акушерського профілю. Перший випуск спеціалістів відбувся у 1933 році.

Усі наступні роки – це час розбудови закладу, розширення його можливостей, творчих здобутків і професійних досягнень.

У 1993 році навчальний заклад першим в Україні розпочав підготовку медичних сестер із вищою освітою – бакалаврів медицини, з 2004 року базову вищу освіту в коледжі здобувають фармацевти на фармацевтичному бакалавраті.

Нині навчальний заклад проводить підготовку за трьома напрямами: медицина, фармація та післядипломна освіта. Випускники закладу є конкурентоспроможними не лише в Україні, а й за її межами.


Із 1989 року коледж очолює Інна Губенко – кандидат медичних наук, Заслужений лікар України, голова Асоціації лікарів Черкаської області, голова Спілки жінок Черкащини, доцент кафедри сімейної медицини Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика, голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства.

Вітаючи викладачів та студентів коледжу зі святом, голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко зазначив, що сьогодні випускники закладу потрібні не тільки на території Черкаської області, а й на території інших областей.

– Це результат вашої роботи, – говорить Юрій Олегович. – Усі ініціативи, які надходять від вашого коледжу, ми підтримуємо. Сьогодні для нас важливо, щоб із лав навчальних закладів виходила молодь із новими, прогресивними ідеями. Якщо зараз напрацьована програма інформатизації закладів охорони здоров’я, то якраз ви і будете втілювати у життя цю програму. Також ми зараз працюємо над тим, щоб на території нашої області було створене відділення Донецького національного медичного університету. Я вірю в те, що це вдасться, і ви зможете здобувати в Черкасах вже вищу медичну освіту. Вам велика вдячність, перемагайте і будьте креативними.

Перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова додала:

– Фаховість і професіоналізм – ось головні характеристики вашого навчального закладу. Для галузі охорони здоров’я ви за 85 років роботи підготували вже понад 40 тисяч висококваліфікованих фахівців. Бажаю вам і надалі тримати високу планку, якої ви досягли в освітній сфері Черкащини. Миру вам, наснаги, здоров’я, процвітання і божого благословення!


Потім під бурхливі оплески керівники області вручили трудовому колективу навчального закладу почесну відзнаку «60 років Черкаській області». Також провідні працівники коледжу були нагороджені грамотами обласної ради та облдержадміністрації, зазначають у відділі інформаційного забезпечення та взаємодії зі ЗМІ Черкаської обласної ради.

реклама

Коментарі  

 
+10 #3 ТАКИ ДА 16.10.2015 10:46
Інна Яківна, як П*єха, про яку Пугачова ще років 20 тому сказала " Вечная наша". Колишня регіоналка ( втім, легше пригадати, в яких партіях вона не була) і сьогодні у фаворі, а що вже статків надбано за десятиліття директорства, так тож сам Бог велів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 незнайка 16.10.2015 10:14
нэвже тут нэма в кого яйцямы кыдатыся
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Яша 16.10.2015 09:52
А ЧОГО Ж НЕ ЗАПРОСИЛИ ПУТІНСЬКУ ........., БУВШУ ВИПУСКНИЦЮ МАТВІЄНКО?... ХОЧ БИ БУЛО КОГО ЯЙЦЯМИ ЗАКИДАТИ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100