реклама

реклама

Сьогодні міністр юстиції Павло Петренко, відвідавши Черкаський міський пологовий будинок №1, розповів місцевим журналістам, які нововведення зараз запроваджуються в Україні.

Зокрема міністр наголосив на різного роду спрощеннях, що стосуються оформлення актів цивільного стану. Найбільш популярними серед людей є оформлення свідоцтва про народження, свідоцтва про смерть, зміна імені і прізвища, наголошує міністр.

– На сайті міністерства юстиції є перелік 126 РАЦСів по всій країні. Треба обрати той РАЦС, який потрібен, обрати послугу, подати відскановані документи через електронну пошту. Оператор автоматично опрацьовує ці документи і надсилає повідомлення, коли потрібно отримати необхідну довідку. Тобто не потрібно декілька разів ходити в РАЦС, не потрібно ходити до банку, стояти в черзі – оплата здійснюється через картку, – розповів Павло Петренко, як тепер можна отримати будь-яку довідку з РАЦСу в онлайн-режимі.

До того ж, міністр розповідає і про можливість оформлення заяви на реєстрацію шлюбу через інтернет.

– Зараз не потрібно ходити і домовлятися із співробітниками РАЦСу. Зараз в режимі онлайн можна обрати зал за допомогою фото, розміщених на сайті, а за календарем – визначитись із датою та годиною. Відправити відскановані заяви від нареченого та нареченої на електронну адресу і прийти один раз на реєстрацію. Раніше треба було чотири рази ходити, – зазначає міністр.

Так, міністр Петренко не оминає увагою і солдатів АТО. Для них, говорить, міністерство юстиції також запровадило певне спрощення.

– Зараз ми зробили цікаву штуку для учасників АТО. Черкаси стали другим обласним центром, де ми запровадили мобільні бригади адвокатів по безоплатній правовій допомозі, які працюють в мін’юсті. Вони виїжджають у центри реабілітації військовослужбовців і там ведуть прийом громадян та надають їм правову допомогу по оформленню статусу учасника АТО, при оформленні пільг чи земельних ділянок.

За словами міністра, його вразила історія одного із черкащан – учасника АТО.

– У черкаському реабілітаційному центрі зіткнулись з унікальною життєвою історією. Чоловік більше року провів у зоні АТО, отримав поранення і зараз проходить реабілітацію. Однак він не має права на пільги та соціальні виплати, оскільки є громадянином Узбекістану, хоча 12 років прожив в Україні. Має жінку – черкащанку та шестеро дітей. Одна дитина – інвалід. До того ж, родина не має власного житла.

Павло Петренко говорить, що питання цього черкащанина можна вирішити шляхом присвоєння йому українського громадянства. А також міністр сподівається, що мобільні бригади адвокатів зможуть вирішувати і такі складні життєві ситуації.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Та й шоб вдарили, 15.10.2015 21:03
з тої штуґи, по властьпридєржащ их!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100