реклама

реклама

А це - символи бренду "Україна", який розробила влада, Спритко та Гарнюня

А це - символи бренду "Україна", який розробила влада, Спритко та Гарнюня

Такі підсумки анкетування молоді з різних куточків України, проведеного Всеукраїнською громадською організацією «Молодий рух» у рамках проекту «Толерантність української молоді – запорука демократії» за сприяння Національного фонду підтримки демократії.

 Цікаво, що найважче молодим людям давались асоціації з Тернопільською, Кіровоградською та Волинською областями, що засвідчує певний інформаційний вакуум щодо цих регіонів. Стереотипним для представників всіх областей виявилося сприймання Криму — відпочинок, море, Херсонської області — кавуни, Києва — мурашник, Полтави — галушки.

Долати стереотипи, вміти яскраво презентувати свій край, розумітися в таких питаннях, як ОУН-УПА, НАТО, європейська інтеграція — над цим працювали учасники чотирьох Шкіл толерантності та молодого лідерства, які тривали у містах Коломия (Івано-Франківська обл.), Бердичів (Житомирська обл.), Луганськ та Херсон з 25 липня по 8 серпня. У кожній школі брали участь молоді люди віком до 25 років з усіх регіону України. Це дозволило простежити як одні й ті ж проблеми по-різному сприймаються в різних областях.

Для обговорення питань, якими політики намагаються розколоти українське суспільство, запросили кращих істориків, політологів та громадських діячів. Так, відомий історик, академік Володимир Сергійчук висвітлював питання Голодомору 1932-33 років в Україні та історію Української повстанської армії (УПА), будуючи лекцію лише на основі архівних документів та історичних фактів, які досліджував особисто.

Про мовну політику та роль молоді у збереженні ідентифікації нації дискутував з учасниками проекту Олександр Якименко — представник Національної академії державного управління при Президентові України.

Досвідом проектної діяльності поділився і гість з Польщі Петро Шостак – координатор проекту «Українська майстерня європейської інтеґрації».

Крім того, залучалися місцеві експерти з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100