реклама
Sucurity Police

реклама

Депутат міської ради, регіонал Віталій Дядченко визнає катастрофічний стан у тролейбусному парку

Депутат міської ради, регіонал Віталій Дядченко визнає катастрофічний стан у тролейбусному парку

Працівники Комунального підприємства «Черкасиелектротранс» неодноразово зверталися із проханням про допомогу. Багато років електротранспорт змушений виживати в умовах кризового стану. Про це інформує прес-служба черкаської мерії.

  За словами виконувача обов’язків директора КП «Черкасиелектротранс» Віталія Дядченка, борг держави перед підприємством за пільгові перевезення окремих категорій громадян з кожним роком зростає. На сьогодні він становить 39 млн. грн. Держава виплатила підприємству 5 млн. грн., але цього недостатньо. Для оптимізації роботи необхідно щонайменше ще 9 млн. грн.

Систематичне недофінансування призвело до катастрофічних наслідків. Так, заборгованість до пенсійного фонду разом з пенями та штрафом складає більше 12 млн. грн., що не дає змогу людям ні вчасно піти на пенсію, ні зробити її перерахунок. Рухомий склад парку не оновлюється, а наявний ремонтувати – бракує коштів.

Та найголовніше – на підприємстві постійно існує заборгованість по заробітній платі. На сьогодні люди й досі не отримали заробітну плату за травень 2011 року. Загальна заборгованість на підприємстві складає за травень – 900 тис. грн., за червень – 1 млн. 700 тис. грн., за липень – близько 1 млн. 800 тис. грн. До кінця року заборгованість по заробітній платі буде 6 місяців.

— Я вже звертався до обласної ради з питанням про шляхи поліпшення кризової ситуації, — розповідає Віталій Дядченко. — Необхідні додаткові кошти відповідно до виконаних робіт по перевезенню пільговиків, потрібно погасити тіло кредиту, що взяли навесні 2011 року і який підприємство зараз сплачує. Це надасть змогу погасити заборгованість по заробітній платі.

У випадку подальшої відсутності коштів працівники КП «Черкасиелектротранс» Черкаської міської ради будуть змушені найближчим часом припинити роботу й вийти на акції протесту або черговий страйк. Так, хвиля страйків вже охопила Харків та Одесу, тому не виключено, що така ситуація не повториться і у Черкасах.

Листи були вже направлені Голові Черкаської обласної державної адміністрації Сергію Тулубу, Голові Верховної Ради Володимиру Литвину, Прем’єр-міністру України Миколі Азарову, Президенту України Віктору Януковичу.

Ситуація, яка склалася в тролейбусному парку, може завадити реалізації реформування КП «Черкасиелектротранс», а тому її слід вирішувати якомога швидше, вважає Віталій Дядченко.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #2 Семен Семенович 15.08.2011 13:24
Він можливо й попереджає,але паралельно він залякує працівників щоб не виходили мітингувати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Василь 15.08.2011 12:32
;-) Восени буде жарко!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100