реклама

реклама

Міська влада Черкас і надалі докладатиме зусиль для розвитку творчих здібностей у дітей. Цьому сприятиме профільна програма «Черкаські таланти», дія якої поширюватиметься на учнів шкіл естетичного виховання міста (їх у Черкасах – 6).

Проект такого документу на наступні п’ять років затвердили сьогодні на засіданні виконавчого комітету. Далі, аби програма набула чинності, її мають схвалити депутати міської ради.

За словами директора департаменту освіти та гуманітарної політики Марини Бакланової, завдяки цій програмі, серед іншого, обдаровані черкаські діти можуть безкоштовно захищати честь нашого міста на конкурсах міжнародного та всеукраїнського рівнів. Подібна практика наразі існує ще в трьох обласних центрах України – Києві, Вінниці й у Львові.

Так, впродовж попередніх 5 років представляти наше місто на конкурсах та фестивалях в Україні та за її межами за рахунок коштів цієї програми мали змогу 680 учнів та творчих колективів шкіл естетичного виховання.

А ще, як розповіла на засіданні виконкому начальник управління культури та туризму Валентина Шепецька, обдаровану молодь у межах цієї програми заохочують стипендією міського голови. У попередні роки її отримували 99 вихованців – переможців міжнародних конкурсів із найвищим рейтингом серед інших.

– На сьогодні розмір цієї стипендії становить 200 грн у місяць, а призначається вона на навчальний рік. Уже в наступному році ми запланували збільшити її до 300 грн, а в перспективі – до 500 грн, – зауважила Валентина Петрівна. – Також у цьому році ми започаткували практику вручення винагород і викладачам, які підготували цих переможців.

Водночас, задля здорової конкуренції серед дітей у місті проводитимуть кілька конкурсів, серед них – «Таланти твої, Черкаси» (натепер його учасниками стало 707 учнів, за результатами конкурсу переможців звільнено від оплати за навчання на 100% – 53 дитини, на 70% – 62 дітей, на 30% – 69 дітей). Цього року започаткували ще один відкритий міський фестиваль – конкурс фортепіанної музики «Чарівний рояль», участь у якому взяли 86 учнів та фестиваль «Музична весна». Його учасниками стали 40 творчих колективів.

Тож у разі, якщо цю програму на сесії підтримає і депутатський корпус, цю практику продовжать і надалі. Фахівці переконані, що ухвалення ними позитивного рішення дасть можливість створити гарні умови для творчого розвитку дітей, налагодити систему матеріального заохочення й стимулювання талановитих учнів і педагогів шкіл естетичного виховання, а також впровадити інноваційні методи роботи з обдарованими дітьми. Про це повідомляють у прес-службі Черкаського міськвиконкому.

реклама

Коментарі  

 
+9 #2 СЕЛЯНИН 10.11.2015 19:51
"Тож у разі, якщо цю програму на сесії підтримає і депутатський корпус, цю практику продовжать і надалі."
А як не проголосують? Ану пригадайте, коли останній раз міські депутати шось путнє голосували? І чого мовчать народні депутати? Думають за спиною Зубика відсидітись? Такі статки, такі бізнеси у кожного, а дітям жалко? Батьки останнє віддають щоб їх забезпечить, а депутати поховалися? ГАНЬБА!

Цитую По факту:
"У нардепа Зубика на окрузі вже третій рік працює програма для обдарованих дітей "Інтелект року".Там діти з його округу отримують по 2000 грн, а вчителі по 1000 грн.Щоб там не казали-оце дійсно підтримка!


А округу Зубика пощастило - ще кілька років, там виросте справжня еліта, здатна реально підняти Україну. Шкода, наш Яценко на грошах *опою сидить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 По факту 10.11.2015 19:01
"На сьогодні розмір цієї стипендії становить 200 грн у місяць, а призначається вона на навчальний рік. Уже в наступному році ми запланували збільшити її до 300 грн, а в перспективі – до 500 грн, – зауважила Валентина Петрівна. – Також у цьому році ми започаткували практику вручення винагород і викладачам, які підготували цих переможців."

У нардепа Зубика на окрузі вже третій рік працює програма для обдарованих дітей "Інтелект року".Там діти з його округу отримують по 2000 грн, а вчителі по 1000 грн.Щоб там не казали-оце дійсно підтримка!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100