реклама

реклама

69 га лісових культур висадили цього року працівники Кам’янського лісгоспу. Це перевищує заплановані показники на 12 га. «Ми додатково заліснили ті ділянки, які вийшли з лісокористування цього року», – пояснює головний лісничий ДП «Кам’янське лісове господарство» Василь Борота. На площі понад 90 га було проведено доповнення культур.

Кам’янські лісівники традиційно висівають жолудь восени. В природніх умовах він краще зберігається і швидше проростає навесні. Решту насіння, не більше 200-300 кг, зберігають у спеціальних сховищах. Тут підтримується відповідна температура протягом усього сезону аж до весняного посіву.

«Відновлення та створення лісів – головне наше завдання. Тому ми використовуємо кожну можливість, експериментуємо, щоб отримати кращий результат. Щоб підвищувалася приживлюваність і збільшувалася кількість зелених насаджень на Черкащині», – говорить директор ДП «Кам’янське лісове господарство» Віталій Верес.

Свої корективи в осінню посадкову кампанію внесла погода. Через посуху лісівники були змушені відкласти роботи з посадки та доповнення до листопадових дощів. До засушливих умов більш стійкий горіх чорний, тому було зроблено акцент на створення ділянок, де він є головною породою. Уже посаджено понад 20 га горіха чорного.

І надалі, доки триватиме сприятлива погода, лісівники мають намір продовжувати посадку.

Про це повідомляє Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100