реклама

реклама

Влада позбавляє опозицію права святкувати День прапора

Влада позбавляє опозицію права святкувати День прапора

Сьогодні близько 18:00 Черкаський окружний адміністративний суд прийняв рішення заборонити опозиції проводити заходи щодо відзначення Дня прапора. Причиною став позов міської ради, який надійшов до суду уранці, повідомляє корреспондент «Газети по-українськи».

 "Близько 10 години мені зателефонували і повідомили про суд, - розповів голова громадської організації "Воля 21" Назар Обідзінський. – За декілька днів до цього телефонували із міськвиконкому казали, що наш захід не заборонятимуть".

"Представники міськвиконкому підготувалися до суду явно не за один день. Принесли купу папок, паперів, – каже представник "Волі 21" Ігор Сичов, який був на засіданні суду. – Посилалися ще на закони радянських часів. Головним аргументом було те, що, встановивши агітаційні намети, ми перешкоджатимемо жителям Черкас і гостям міста милуватися пам'ятками архітектури. До речі, постанови суду, де сказано про заборону акції, мені на руки не видали. Сказали, що вже пізно, і кабінет із печаткою закритий".

Голова об'єднаної опозиції Черкащини Леонід Даценко каже, що не виключав такого розвитку подій.

"Ми усе рівно вийдемо на Театральну площу о 10 ранку, як планували. Ми, громадяни України, жителі Черкас, жодна влада не може заборонити нам відзначити День Прапора і День Незалежності", - зазначив Даценко.

На 9.50 заходи із підняття прапора на Театральній площі запланувала міська влада Черкас та обласна.

Як уже повідомлялося, 18 серпня міськвиконком звернувся до суду із проханням заборонити акції опозиції 23 і 24 серпня. Міський голова Черкас Сергій Одарич і голова ОДА Сергій Тулуб на своїх прес-конференціях заявили, що не перешкоджатимуть опозиції проводити свої заходи.

Наталія ПИСАРЕВА

реклама

Коментарі  

 
+2 #4 Валентина Савченко 22.08.2011 23:43
"...Нажаль, біля Пам’ятника жертвам голодомору та політичних репресій жодного урочистого заходу на День Незалежності а ні влада а ні ті, хто прагнуть бути нею не проводять."

http://sensei2011.livejournal.com/3712.html
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Володимир МАМАЛИГА 22.08.2011 21:42
Дадуть суддям ще з гектар землі - і усі рішення вирішені по закону на рік уперед. І земля - по закону, і рішення - по закону...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 ой. я лусну 22.08.2011 21:03
н-да.... Беларусь....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Век ХХ1 22.08.2011 19:39
Если б наши суды так быстро все дела рассматривали!А то утром позов, а вечером - рiшення! Справедливость???!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100