реклама
Sucurity Police

реклама

Відсьогодні в Черкасах стартувало голосування за кращі громадські проекти, яке триватиме два тижні – до 14 грудня.

Після чого стане відомо, які з поданих жителями Черкас проекти отримають бюджетне фінансування в межах суми 5 мільйонів гривень та вже наступного року буде реалізовані у нашому місті.

Загалом за таке право змагатимуться 39 громадських проекти, серед яких, на думку громади міста, будуть обрані найбільш потрібні для Черкас.

Таким чином жителі Черкас мають змогу самостійно вирішувати, на які потреби спрямувати частину коштів із міського бюджету.

Тож, починаючи з восьмої години ранку, у вівторок, 1 грудня, до будівлі Черкаської міської ради почали приходити перші відвідувачі, аби віддати свій голос за уподобаний проект.

Нагадаємо, що підтримати обраний варіант громадського бюджету може кожен черкасець за наявності відповідних документів. Зокрема, це можна зробити у паперовому вигляді, завітавши на перший поверх міськвиконкому (м. Черкаси, вул. Б. Вишневецького, 36, каб.100, з 8.00 до 20.00 години (крім вихідних 5,6, 12,13 грудня 2015 року). Або ж – в електронному, зайшовши на сайт Черкаської міської ради у розділ «Громадський бюджет», де 1 грудня, починаючи з 12-ї години, відкриті лінії електронного голосування.

Аби волевиявлення було максимально прозорим та об’єктивним, обов’язковою умовою для громадян, які прийдуть у будівлю Черкаської міської ради, – мати при собі документи, які посвідчують їх приналежність до нашого міста. Це може бути паспорт із місцем реєстрації та ідентифікаційний номер, для іногородніх студентів – студентський квиток черкаського вишу, де вони навчаються, чи, приміром, військовий квиток для військовослужбовців, які дислокуються у нашому місті.

А ось здійснити електронне голосування на сайті Черкаської міської ради можна буде шляхом використання системи ID-банкінгу.

Для довідки:

Електронне голосування відбувається за допомогою BankID – способу верифікації громадян через українські банки, яка дозволяє підтвердити особу користувача в мережі Інтернет використовуючи його реєстраційні дані. При цьому система використовує лише дані про клієнта та підтверджує дані про його особу. Системи подібні вже реалізовані в Швеції, Фінляндії, Естонії та Латвії.

Більш докладно про BankID можна прочитати за посиланням ТУТ.

Ознайомитися з проектами можна на сайті Черкаської міської ради у розділі: «Громадський бюджет» / «Громадське голосування».

У прес-службі Черкаського міськвиконкому запрошують черкащан до голосування, щоб разом зробити Черкаси кращими.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Копач 01.12.2015 18:59
Треба запроектувати величне (більше ніж краєзнавчий музей) приміщення міського бізнес-археологічного музею імені О-ча.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100