реклама

реклама

З заяви адвоката: «…в салоні автомобіля мені наділи на голову чорний синтетичний пакет (капюшон) та поставили на підлозі на коліна та лікті. Потім всі разом, працівники «Сокіл» УБОЗ почали бити мене в різні частини тіла, переважно по спині та тулубу, а також по голові руками та ногами…»

З заяви адвоката: «…в салоні автомобіля мені наділи на голову чорний синтетичний пакет (капюшон) та поставили на підлозі на коліна та лікті. Потім всі разом, працівники «Сокіл» УБОЗ почали бити мене в різні частини тіла, переважно по спині та тулубу, а також по голові руками та ногами…»

Сьогодні в Черкаси приїжджали представники Ради адвокатів України, щоб розібратися у справі побиття адвоката Дмитра Карпенка у дворі Соснівського районного суду. Колеги Карпенка зустрілися з прокурором міста Володимиром Гармашем. Про це «Прочерку» повідомив голова Черкаського обласного відділення Спілки адвокатів України, голова кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури в Черкаській області Володимир Хлистуненко.

– Зараз Дмитро перебуває на лікуванні в обласній лікарні. Він написав заяву у прокуратуру про вчинені відносно нього 17 серпня злочини працівниками оперативного підрозділу «Сокіл» УБОЗ УМВС України в Черкаській області. Якщо факти, викладені в заяві, знайдуть підтвердження, то відносно працівників міліції буде порушена кримінальна справа. Я ж, у свою чергу, звернувся до Голови Вищої кваліфікаційної комісії адвокатури України, члена Вищої ради юстиції Володимира Висоцького з відповідним листом за заявою Дмитра Карпенка. Прошу Висоцького взяти справу на контроль, – розповів Володимир Хлистуненко. – Нині розпочалося розслідування у цій справі. Ми чекаємо реакції від правоохоронців. Пояснення повинні надати окремо адвокату Карпенку і мені.

Як йдеться у оприлюдненій заяві Дмитра Карпенка на сайті Асоціації українських моніторів дотримання прав людини, адвокат, виконуючи свої службові обов’язки, по захисту прав законних інтересів свого клієнта Кучеренка В.Д. знаходився в приміщенні Соснівського районного суду м. Черкаси. Як пояснює адвокат, оскільки у його клієнта закінчився термін затримання, він мав бути негайно звільнений з-під варти, однак цього не сталося.

Адвокату Дмитру Карпенку не давали ніяких пояснень. Натомість, як викладає він у заяві, його жорстоко побили. Били і у дворі суду, і в міліцейському автомобілі.

«…в салоні автомобіля мені наділи на голову чорний синтетичний пакет (капюшон) та поставили на підлозі на коліна та лікті. Потім всі разом, працівники «Сокіл» УБОЗ почали бити мене в різні частини тіла, переважно по спині та тулубу, а також по голові руками та ногами, при цьому сильно затягаючи догори руки, які були в наручниках… На моє прохання зняти з голови пакет та звільнити руки від наручників, вони ще більш агресивно почали наносити мені удари в супроводі нецензурної лексики. В цей час до автомобіля підійшов о/у УБОЗ Кутовий В. та сказав, що ви робите, адже за це настає кримінальна відповідальність, однак співробітники «Сокіл», не зважаючи на його запитання, повідомили, що цього адвоката взагалі потрібно б було застрелити і зробити це, щоб виглядало, так, що нібито я напав на конвой…» – це уривки з заяви адвоката.

Разом з тим, голова Черкаського обласного відділення Спілки адвокатів України, голова кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури в Черкаській області Володимир Хлистуненко характеризує адвоката, як грамотного і розумного.

– Між іншим, раніше він працював в міліції. Претензій до нього з боку клієнтів не було. Скарг у кваліфікаційно-дисциплінарну комісію не надходило, – наголошує пан Володимир.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100